27 Ekim 2007 Cumartesi

Catia V5 ile Kalıp Malzeme Listesi ve NC Bilgi Kartı Otomasyon Yazılımı


Catia V5 ile Kalıp Malzeme Listesi ve NC Bilgi Kartı Otomasyon Yazılımı

NEDRET KADEMLİ
Gn. Müd. Yrd./Eğitim ve Teknik Destek - CADEM



CATIA V5, ürün mükemmelliği için dünyada ve ülkemizde önde gelen çözümlerden biridir. OEM'lerden tedarik zinciri içerisindeki küçük bağımsız şirketlere kadar bütün üretim organizasyonlarını kapsar.

CATIA V5'in ölçeklenebilir yapısı ve kabiliyetleri onun Havacılık, Otomotiv, Endüstriyel Makineler, Elektrik, Elektronik, Gemi İnşa, Fabrika Tasarımı ve Beyaz Eşya ile Mücevher ve Tekstil'e kadar çok geniş endüstriyel alanlarda uygulanmasını sağlar.

CATIA V5 tamamen entegre bir şekilde ürün konsept tasarımından hizmete sunulmasına kadar bütün ürün geliştirme sürecini kapsayan tek çözümdür. Açık ve ölçeklenebilir yapısı sayesinde stil ve form tasarımı, mekanik tasarım, ekipman ve sistem mühendisliği, dijital mock up yönetimi, işleme, analiz ve simülasyonu içeren multi disiplinli büyük işletmelerde gerçek eş zamanlı mühendisliğe imkan sağlar. İşletmelerin ürün tasarım tecrübelerini tekrar kullanmalarını ve ürün geliştirme çevrimini hızlandıran CATIA V5, şirketlerin pazar ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı davranmalarına yardımcı olur.

Bazen, müşterilere özel, ihtiyaçları doğrultusunda CATIA V5 ile entegre belli yazılımların geliştirilmesi gerekebilmektedir. Bu müşteriye özel çözümlerden ikisini burada anlatmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Aşağıda, CADEM tarafından geliştirilmiş CAM kullanıcılarının CATIA'dan firma standartlarına uygun nc form almalarının sağlayan NC Form yazılımı ve Kalıp Malzeme Sipariş Listesi adı altında geliştirilmiş yazılım hakkında genel bir bilgi edinebilirsiniz. Bu iki yazılım, otomotivden mekaniğe, gemicilikten plastiğe kadar ihtiyaç duyulan tüm sektörler için uygulanabilir hale getirilebilmektedir.
Kalıp Malzeme Sipariş Listesi özellikle sac kalıpçılarının kalıp tasarımı yaptıktan sonra Malzeme Sipariş Formu oluşturma ihtiyacına cevap verebilmek amaçlı geliştirilmiştir. Bu işlem manuel yapıldığında firmaların saatlerini alırken bu yazılım ve çalışma metodolojisi ile oldukça kolay, pratik şekilde oluşturulabilmekte ve firmalar zamandan kar eder hale gelmektedirler.

KALIP VE MALZEME SİPARİŞ LİSTESİ
Kalıp Montaj dosyalarındaki parça bilgilerini “Hatasız ve en Hızlı şekilde Malzeme Sipariş Formu'na aktarır.
Tamamıyla özelleştirilebilir yapısı sayesinde kalıp parçaları ile ilgili istenilen bilgiler alınabilir.

Excel sayfasında bilgilerin yerleşimi ile ilgili düzenlemeler kolayca yapılabilir böylece form değişiklerine karşı esnek bir yapı elde edilmiş olur.
Sipariş Formu'nda kalıp ile ilgili bilgiler program içerisinden doldurulabilir. Son yazılan bilgiler hafızada tutularak kullanıcıya kolaylık sağlanır. Kalıp bilgileri forma sıralama yapılarak aktarılabilir.


KALIP PARÇA BİLGİLERİNİ DOĞRUDAN HIZLI VE HATASIZ OLARAK SİPARİŞ FORMUNA AKTARAN TEK ÇÖZÜMDÜR...


NC FORM V 2.5
NC BİLGİ KARTI OTOMASYON YAZILIMI


Açık olan Process dosyasındaki bilgileri hatasız ve hızlı bir şekilde Excel sayfasına aktarır.Process bilgileri içerisinden istenilen bilgiler alınabilir. Yazılım içerisinde CATIA Process dosyasını etkilemeden gerekli düzenlemeler yapılabilir, işlemler silinebilir. İşlemlerde kullanılan kesici takımlar hakkında ayrıntılı bilgi alınabilir. Kesici takımlar 3B olarak incelenebilir. Ayarlar penceresi yardımıyla işlem bilgileri arasından istenilenler seçilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder