28 Ekim 2007 Pazar

SOLIDCAM

2.5 Eksen Frezeleme



Mükemmel İmalat Aracı
SolidCAM, SolidWorks modelleri üzerinde interaktif ve otomasyona uygun 2.5 eksen frezeleme operasyonları içerir. SolidCAM pazardaki en iyi havuz boşaltma algoritmalarından birini içermektedir. Tam takım yolu kontrolü ve güçlü algoritması sayesinde imalatçı parçalarını istediği yolla işleyebilir. Operasyonlar kolay bir şekilde yeniden sıralandırılabilir, döndürülebilir, aynalanabilir... SolidCAM'in otomatik unsur tanıma ve işleme modulü çok sayıda delik içeren veya karmaşık delikleri olan parçaların işlenmesini kolaylaştırır.

Başarılı bir imalat için tüm ihtiyaçlarınız doğrudan SolidWorks içerisinde, kolay ve açık bir arayüzde. SolidCAM şu anda binlerce imalathanede başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.




Üretken ve verimli CNC programlama için 2.5 Eksen Frezeleme modulü.

3 Eksen Frezeleme

Güçlü.Esnek.Verimli

SolidCAM 3 Eksen frezeleme modulü hem prizmatik makina parçalarının hem de karmaşık 3 boyutlu modellerin işlenmesinde kullanılabilir. Prizmatik parçalarda, SolidCAM modeli analiz eder ve otomatik olarak işlenecek havuzları ve profilleri tanır.

Havacılık sanayi parçaları, kalıplar, elektrodlar ve prototipler gibi karmaşık 3 boyutlu modeller için, SolidCAM, ileri High Speed Machining stratejileri ve entegre kalan talaş opsiyonu içeren 3 Eksen frezelemeyi önerir. Parçanın ne kadar karmaşık olduğu önemli değil, SolidCAM optimum kaba ve üstün nitelikli finiş stratejilerini içerir.


SolidWorks içerisinde tam High Speed İşleme desteği veren 3 Eksen Frezeleme Modulü

SolidWoks içerisinde 'HSM Modulü'





SolidCAM HSM, kalıplar ve karmaşık 3 boyutlu parçalar işlemek için çok güçlü ve kendini pazarda kanıtlamış bir hızlı işleme modulüdür. HSM modulü benzersiz işleme ve takımyolu bağlantı stratejileri sunar.

SolidCAM'in HSM modulü kesme sırasındaki takımyolu hareketlerini yumuşatır ve sürekli takımyolunu sağlamak için gerekli yerlerde geri çekilir – ki bu da yüksek kesme hızlarını sürdürebilmenin başlıca ihtiyacıdır.

SolidCAM HSM modulü ile yüksek Z seviyelerine geri çekilmeler minimuma indirilmiştir. Mümkün olduğunda açılı, yaylarla yumuşatılmış geri çekilmeler, ihtiyaç duyulandan fazla boşta hareketi engeller – bu da işleme süresini minimuma indirir.

HSM modulünün sonucunda verimli ve yumuşak takımyolları ortaya çıkar. Bunun sonucunda da yüksek yüzey kalitesi, daha az takım aşınması ve CNC tezgahınızın ömrünün artması size sağlayacağı en önemli faydalardır.

Sağladığı daha kısa imalat süresi, düşük maliyet ve gelişmiş kalite ile HSM modulü imalathaneler için günümüzün vazgeçilmezlerinden biridir.
« SolidCAM HSM , ileri hızlı işleme kabiliyetlerine ihtiyaç duyan tüm kullanıcılar için en iyi çözümdür... »
SolidCAM HSM modulü ile CAM teknolojisine: Takımyollarında keskin köşelerden kaçınma, takımın yüzey ile mümkün olduğunca fazla temasta olmasını sağlama, kesme dışı ve havada boşta hareketleri azaltma ve yumuşak/teğet giriş-çıkışlar oluşturma gibi birçok yenilik eklemiştir.

Herhangi bir 3B HSM işleme stratejisi işleme sınırlarını belirterek veya yüzey açı değerleri ile kontrol edilebilir. SolidCAM HSM modulü benzersiz sınır yaratma araçları-izdüşüm sınırlar, takım temas alanı , yüzeysek sınırlar,teorik kalan talaş alanları, kalan talaş sınırları ve kullanıcı tanımlı 2 boyutlu sınırlar- içermektedir.

SolidCAM HSM , ileri hızlı işleme kabiliyetlerine ihtiyaç duyan tüm kullanıcılar için en iyi çözümdür. Ayrıca eski CNC tezgahlardaki verimliliği arttırmak ve takım ömürlerini uzatmak maksadı ile de kullanılabilir.

HSM içerisindeki kaba ve finiş stratejileri hakkında daha detaylı bilgi için ilgili bağlantılara tıklayınız.



HSM Stratejileri
SolidCAM HSM içerisinde birçok kaba ve finiş stratejileri içermektedir.




Torna ve C Eksen Torna

Torna parçalarınızı SolidWorks içerisinde programlayın
SolidCAM torna ve C eksen torna için yüksek kabiliyetlere sahiptir. Frezede olduğu gibi, kalan talaş işleme özelliği mevcuttur. SolidCAM tüm torna döngülerini destekler. SolidCAM ISCAR's Turn-Groove takımları için özel destek sunar.

Güçlü C eksen torna modulü, freze ve torna operasyonlarının aynı ortamda programlanmasına olanak sağlar. 2 eksenden 5 eksene kadar frezeleme işlemleri mümkündür. SolidCAM 5-Eksen(XYZCB) ve Sub-Spindle desteğini C eksen torna modulünde sunar.





/4 Eksen Tel Erezyon
İmalathane İçin Tel Erezyon Modulü
SolidCAM Tel erezyon; Dik profiller ve sabit/değişken açılı profiller, 4 eksen konturlar için çözümler sunar. SolidCAM kullanıcıya durma noktaları ve tel kesme şartları için tam kontrol sağlar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder