28 Ekim 2007 Pazar

SOLIDWORKS 2007 STANDART ÖZELLİKLER

SOLIDWORKS 2007 STANDART ÖZELLİKLER

SWIFT™ - Akıllı Unsur Teknolojisi

3 Boyutlu CAD programları tasarımcılara çok büyük bir güç kazandırmaktadır. Yinede, bu güç beraberinde zorluklarda getirir, kullanıcıları gerçek anlamda etkin olabilmeleri için yazılım üzerinde uzmanlaşmaya zorlar. SWIFT'in – SolidWorks Akıllı Unsur Teknolojisi – hedefi kullanıcıların 3B CAD yazılımlarının nasıl düşündüğünü öğrenmesine gerek kalmamasını ve tüm kullanıcıların ilk günden uzmanmış gibi kullanabilmesini sağlamaktır. SWIFT teknolojisi 3B Cad. en sinir bozucu detaylarını, en karmaşık tekniklerini, uzmanlık gerektiren işlem sıralarını, kullanıcı acemi yâda uzman olsa da, onun yerine arka planda çözmektedir. Artık kullanıcılar 3B CAD yazılımlarının kuralları yerine, başarmak istedikleri tasarımlara odaklanabilirler. SWIFT teknolojisi, unsur sırası, parça eşleme (mate), sketch ilişkileri ve ölçülendirme konusunda oluşan problemleri teşhis eder ve otomatik olarak çözen çok güçlü araçlar sunmaktadır.

En Kısa Öğrenme Süresi

Heads-up Arayüzü ile daha Rahat Görüntüleyin

Heads-up Kullanıcı Arayüzü sayesinde ekranı daha rahat görüntüleyebilirsiniz. Ekranda beliren birçok görsel imleç ve geniş Mouse kabiliyetleri ile tasarım adımlarınız kısalır, minimum menü kullanımı sağlanır ve ekranınız daima görsel olarak sade kalır. Tüm tasarım özellikleri ve parametreler çok kolay ulaşılan PropertyManager editöründen düzenlenir.


İnteraktif Çalışma Örnekleri

SolidWorks yazılımıyla birlikte tüm konularla ilgili geniş bir seride çalışma örnekleri dosyaları gelmektedir. Bu çalışma örnekleri interaktif olarak hazırlanmış web tabanlı bir arayüz üzerinden sunulmaktadır. Bu interaktif arayüz ile anında gelen ipuçlarını okuyarak, gerektiğinde beliren dikkat çekme simgelerini takip ederek adım adım ilerleyerek örnekleri kolayca tamamlayabilir ve etkin bir kullanıcı olabilirsiniz. Bu son derece detaylı, animasyonlarla ve resimlerle zenginleştirilmiş çalışma örnekleri, temel SolidWorks bilgilerini, diğer tüm 3B CAD programlarından çok daha hızlı bir şekilde öğrenmenize olanak verir.

2B ve 3B Verilerinizin Güvenli ve Kolay Kullanımı

Mevcut 2 Boyutlu Verilerinizden Yararlanın

Mevcut verilerinizi değerini bulabileceğiniz en iyi geçiş araçları ile koruyun. AutoCAD® kullanıcıları için özel hazırlanmış yardım dosyaları, kullanıcıların SolidWorks'e geçiş sürecini kolaylaştırmakta ve kısaltmaktadır. 2B çizimlerinizin herhangi bir yerini, SolidWorks çizim ortamına sürükle-bırak ile alabilir ve olası hataları tamir etme araçları ile kolayca düzeltebilirsiniz. Geliştirilmiş görünüş açınım aracı ile mevcut DWG verilerinizden çok hızlı bir şekilde 3B modeller oluşturabilirsiniz.

Mevcut DWG Dosyalarını DWGeditor™ ile Düzenleyin

DWGeditor mevcut DWG dosyalarını AutoCAD® ile düzenleyen ve koruyan SolidWorks müşterileri içindir. DWGeditor DWG dosyalarını orijinal formatında ve bildik bir arayüzde düzenleyebileceğiniz düşük maliyetli bir alternatiftir.

Arama Motoru

SolidWorks arama motoru, bilgisayarınızdaki, tasarım kütüphanenizdeki, network üzerindeki, PDMWorks içindeki ve hatta web üzerindeki 3D ContentCentral kütüphanesindeki tüm tasarım dosyalarında arama yapabilir. Bu arama motoru ile teknik resim antetlerinde ve dosya özellik bilgilerin de dahi tarama yapabilirsiniz. SolidWorks kullanıcıları aradıkları bilgiye ilk seferde ulaşabilirler.

Tekrarlanabilir Çizimler Oluşturun

Windows'dan alıştığınız sürükle bırak teknolojisi ile tasarımı hem kolay hem eğlenceli hale getirin. Akıllı komponentler kullanarak tasarımınızı hızlandırın. Montajınızdaki cıvata, somun pul gibi standart makine elemanları bir düğmye bastığınızda otomatik olarak kütüphaneden seçilip yerlerine yerleşsin!

Üretici Katologlarından Komponentleri Direk Internetten Indirip Kullanın

http://www.3dcontentcentral.com ve http://www.3dpartstream.net gibi SolidWorks sitelerinden direk 3 boyutlu modeli veya 2 boyutlu teknik resmini çekip tasarımlarınızda kullanabilirsiniz. Komponenti çekmeden önce, 3 boyutlu olarak istediğiniz gibi çevirirsiniz, bakar incelersiniz daha sonra beğenirseniz bilgisayarınıza indirirsiniz. Yanlış bir sürü komponenti indirip deneyip sonuca bakmak zorunda kalmazsınız.

Diğer CAD sistemleri ile data transferi

SolidWorks'un en ucuz versiyonu bile DWG, DXF™, Pro/ENGINEER®, IPT (Autodesk Inventor®), Mechanical Desktop®, Unigraphics®, PAR (Solid Edge™), CADKEY®, IGES, STEP, Parasolid®, SAT (ACIS®), VDA-FS, VRML, STL, , TIFF, JPG, Adobe® Illustrator®, Rhino, IDF, and HSF (Hoops) dosya formatlarını destekler. Bu uzantılarda gelen dosyaları SolidWorks ile açıp üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

İmalatınız İçin Komple Çözüm

Makine İmalatı

SolidWorks'ün "Large Assembly" modu ile, en komplike montajlarınızı bile rahat ve esnek bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Montajın içerisinde parçayı dizayn edip istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Montaja referanslı parçalar çizebilirsiniz. Yarın montajınız değişirse bu referanslı parçanız değişen montaja göre kendini otomatik olarak değiştirir. Komponentleri montaja sürükleyip bırakarak takıp, komponentleri çalıştırabilirsiniz.

2 Boyutlu Hareketli Mekanizmalar


Dizaynınızı 2 boyutlu olarak hızlı bir şekilde yapıp komponentlerin çalışmasını inceleyebilirsiniz. 3 boyuta geçmeden önce sağlam çalışır sistemler oluşturup altyapıyı hazırlayabilirsiniz. Dişli, kayış-kasnak, kam , pinyon-kremayer dişli gibi ilişkileri direk 3 boyutta çalışır gibi verebilirsiniz. 2 Boyutlu tasarımınız onaylandıktan otomatik olarak 3 boyutlu montaj oluşturulur.

Konfigürasyon Özelliği ile Farklı Varyasyonlar Oluşturabilirsiniz

SolidWorks Konfigürasyon özelliği ile aynı dosya içerisinde; hızlı bir şekilde ölçü, şekil değişlikleri yaparak isteğiniz montaj bileşenlerini değiştirerek , parça ve montajlarınıza ait farklı varyasyonlar oluşturabilirsiniz.

Ürün Tasarımı

Gelişmiş biçimlendirme ve yüzey özellikleri ile tasarımızı zenginleştirin

Gelişmiş biçimlendirme ve yüzey özellikleri yanında Freeform özelliği ile eşzamanlı serbest şekillendirme yaparak tasarımınızın estetik ve ergonomisini geliştirebilirsiniz. Yeni geometri tasarlarken ya da import olarak aldığınız dosyaları kullanarak tasarımda zaman kazanabilirsiniz.

3D Tasarım Konseptin Kaynağı

Birçok ürün taslak, model hatta karalamayla başlar. SolidWorks ScanTo3D özelliği ile ürün tasarımında fiziksel nesnelerin taramalarını direkt olarak SolidWorks ortamına almanıza imkan verir. Rhino ile tasarlanmış yüzey modellerinizi ve Adobe Illustrator ile yapılan taslaklarınızı SolidWorks ortamına rahatlıkla taşımanızı sağlar.

Kalıp Tasarımı

İmport datalardan kolayca Core, Cavity oluşturun

Kalıp tasarımcıları genellikle import datalar üzerinde çalışma yaparlar, SolidWorks bu konuda rakipsiz data transfer ve data iyileştirme araçları ile kalıp tasarımcılarına kolaylık sağlar. SolidWorks kalıp tasarım araçları ile çıkma açısı ve ters açı tanımlamalarını kolaylıkla yapmanızı sağlar. Kalıp ayrım çizgisi ve yüzeyi oluşturma, maça çekme, erkek dişi oluşturma gibi işlemleri çok hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Plastik parçanıza dolum analizi yapın

MoldflowXpress ile plastik parçalarınızın kalıp içerisinde dolum analizini yaparak imal edilebilirliğini ve tasarım doğruluğunu test edebilirsiniz. Malzeme optimizasyonu ve üretim süresi konusunda iyileştirmeler yapabilmeniz için MoldflowXpress size adım adım yardım edecektir.

Tüm Sektörler için Genel Araçlar

Tüm teknik resimlerinizi otomatik oluşturun

Tasarımlarınızın teknik resimlerini oluşturmakla siz vakit kaybetmeyin, tasarıma vakit ayırın. Artık teknik resim oluşturmak, kesit koparılmış yada detay görünüş almak, delik listesi, kesim listesi, malzeme listesi hazırlamak, balonlama ile vakit kaybetmek yok; antet bilgilerinin doldurulmasına kadar her türlü işi SolidWorks sizin için otomatik olarak yapacaktır.

Teknik Resimlerinizi Kolayca Revize Edin

SolidWorks ile oluşturduğunuz 2 boyutlu çizimleriniz ve 3 boyutlu modellerinizde yaptığınız her türlü düzenleme tüm görünüm, sayfalar ve çizimlere doğru olarak anında yansıtılır. Tüm çizim görünümleri, ölçülendirmeler ve işaretlendirmeler otomatik olarak güncellenir. Bir detaylı kesiti yada isometrik görüntüyü yeniden elle çizmek zorunda kalmazsınız.

Esnekliği Arttırır Ve Tahmine Dayalı Ölçümlendirmeyi Ortadan Kaldırır

Bir çizim yada parça modellemede ölçü ekleme, değiştirme veya ilişkilendirme SolidWorks yazılımı ile kolaydır. Tasarım işleminin herhangi bir aşamasında ölçüleri eklemek ve değiştirmek serbestliğine sahipsiniz. Geometri otomatik olarak her değişikliğe uyum sağlar ve tutarsızlıklara imkan vermez, siz SolidWorks çizimlerinin doğruluğuna her zaman güvenebilirsiniz.

Malzeme Listesini Otomatik Olarak Hazırlar

Yüzlerce veya binlerce parça içeren tasarımlarınızı, teknik resimlerine ait malzeme listelerini her parça için adet ve açıklamaları ile otomatik olarak oluşturup, tasarım sürecini hızlandırır. SolidWorks yazılımı güncel malzeme listesi ve balonlaması ile birlikte imalat resimlerini hazırlamak için gereken süreyi minimuma indirir.

Herkesin Kullanabileceği Dahili Analiz Araçları

Analiz Sihirbazı

SolidWorks içindeki COSMOSXpress™ kolay stres analiz sihirbazı ile gerçek kullanım şartlarında parçaların nasıl fonksiyon göstereceklerine dair fikir edinin. COSMOSXpress size adım adım analiz prosesi ile parçalarınızın güvenirliğini arttırmanızda yardımcı olur.

2 ve 3 Boyutlu Çizimlerinizi Paylaşmak İçin En İyi Araçlar

Ürün tasarımlarınızı yenilikçi eDrawings ile paylaşın. Sadece eDrawingse ait benzersiz özellikler ile herkesin kolayca anlayabileceği 2 ve 3 boyutlu modeller ile kusursuz sunumlar hazırlayın. 2 boyutlu çizimlerinizi 3 boyutlu efektler ile canlandırın. Tasarımlarınızı daha verimli olarak tüm tasarım ekibiniz, imalat yöneticileriniz ile paylaşın.

PDF Dosyaları Oluşturun

SolidWorks tasarımlarınızdan 2 ve 3 boyutlu PDF dosyaları oluşturun. Adobe Acrobat Reader kullanarak pazarlama, yönetim, tedarikçiler ve müşteriler ile verilerinizi paylaşın. Yeni Adobe Acrobat 3 boyutlu dosyalar oluşturarak tasarımlarınızın görselliğine yeni bir seviye getirebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2007 OFFICE PROFESSIONAL ÖZELLİKLERİ

SolidWorks'ten beklenen bir özellik olarak, SolidWorks Office Professional, satışa ve bunu yanında veri yönetimine yönelik araçlar sunar.Office Professional Paketi:


Solidworks ile tam entegre çalışan fotogerçekçi kaplama yazılımı

Photoworks, SolidWorks kullanıcılarının pratik bir şekilde, profesyonel fotoğrafçılık sonuçları ile eş kalitede fotogerçekçi resimler yapabilmesine imkan tanır.

Saç Kurutma makinesı (solda) tasarımı parlak beyaz, krom kaplı, ve ABS plastik malzemeli,

- Tasarım tekliflerinizi kolay bir çekilde etkileyici hale getirin
- Görsel malzemeler ve renkler kullanarak tasarlayın
- Prototip sürecini ve fotoğraf maliyetlerinizi azaltın
- Ürünün piyasaya çıkış sürecini hızlandırın

SolidWorks ile tam entegre Akıllı Parça Kütüphanesi

Standart parçalara çok daha hızlı ve kolay bir erişim sağlar. SolidWorks Toolbox, uygun olan standart parçayı seçmek ve düzgün bir şekilde yerine yerleştirmek için "SolidWorks Smart Part Teknology"yi kullanır. SolidWorks Toolbox, oluşturduğunuz bütün ürün tasarımlarının endüstriyel veya firmanızın standartlarına uygunluğuna emin olmanızın en kolay yoludur.

Dİğer programlardan gelen datanın değerlendirilmesi

FeatureWorks®, ile diğer CAD sistemleri ile dosya alışverişinde bulunma çok kolaydır. SolidWorks kullanıcıları için ilk parametrik unsur tanımlama yazılımı olan FeatureWorks® ile diğer CAD kullanıcıları ile daha verimli ve doğru data paylaşımı sağlarsınız. SolidWorks FeatureWorks®, akıllı static geometri çözümleme mantığıyla unsurlarını tanır ve data üzerinde parametrik değişiklik yapabilme imaknı sağlar.

Tasarım İletişimi İçin Animasyoın Yazılımı

Bir montajın demontajı, komponentlerin hareketinin animasyonu, model etrafında dinamik hareketler, herhangi bir açıda görünüşün döndürülmesi ve daha fazlası.. SolidWorks Animator ile, animasyon konusunda uzman olmasanız dahi bütün bunları gerçekleştirebilirsiniz. Basit kullanımı sayesinde, tasarımlarınızı geliştirebilir, hatalarınızı en aza indirebilir, ürünlerinizin sunumunu daha dinamik ve canlı hale getirebilirsiniz. Animasyonlarınızı oluşturduktan sonra bütün video oynatıcıların algılayabileceği bir AVI formatında kaydedebilirsiniz.

SolidWorks Utilities

SolidWorks Utilities aynı parçanın farklı iki versiyonu arasındaki değişiklikleri çabuk ve kolay bir şekilde algılayıp, farklılıkları yeni bir pencerede renklerle ifade eder. Bunun yanı sıra, bu farklılıkları geliştirip yok sayma olanağı da sağlar. SolidWorks Utilities farklılıkları fonksiyonel altı kategoriden oluşan bir HTML rapor ile bilginize sunar ve SolidWorks ile tamamen entegredir. Birden fazla dizayn değişikliği ve revizyon gerektiren farklı tasarımlarınız üzerine, efektif olarak çalışmanıza olanak sağlar.

Tek Bir Tuşla 3 Boyutlu Tasarımlarınızı Enteraktif Ortamda Yayınlayın

3D interactive content ile kolay ve hızlı bir şekilde tasarımlarınızdan oluşan Web sayfaları oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz. 3D Instant Website ile bütün çalışanlarınız müşterilerinizin isteklerine görsel karşılık verebilirler.

SolidWorks Design Checker

Tasarımınızın, firma standardınıza uyumunu kontrol eden ve hızlı bir şekilde düzenleyen SolidWorks aracı. SolidWorks Design Checker firmanızın dizayn sistematiğini düzene sokan ve yeni tasarımınızın temel tasarım esaslarınıza uyumluluğunu otomatik olarak kontrol eden yeni bir verimlilik aracıdır.

PDM Works İle Daha İyi Verim Sağlamak

Mühendislik tasarım verilerini ilişki vererek düzenler ve paylaşır, kayıp dosyaları eler, izin verilmemiş değişiklikleri engeller ve eş zamanlı tasarıma olanak sağlar. PDMWorks kolayca araştırma yapmanızı sağlar. Kompleks dosya ilişkileri ve dizayn geçmişini korurken, verileri bulup getirir.

SOLIDWORKS 2007 PREMIUM ÖZELLİKLERİ

SolidWorks Office Premium paketinde SolidWorks Office Professional paketine ek olarak statik ve dinamik analiz araçları ve aynı zamanda borulama eklentisi de gelmektedir. Aşağıda bu özelliklerin bir listesini bulabilirsiniz:

Kaynak Tasarımı ile Bütünleşik Analiz

SolidWorks kaynaklı gövdeler oluşturmak için sketch tabanlı bir yapı kullanır. Siz sadece profillerinizin skecthlerini oluşturursunuz ve 3 boyutlu çizgisel gövde üzerinde hangi profili istiyorsanız seçip kısa sürede konstrüksiyonlar oluşturabilirsiniz. İç içe geçen kısımlar için kırpma araçları ve açık uçları kapatma ve kaynak ve feder için gerekli araçlar da bulunmaktadır.SolidWorks kaynaklı gövdeleri tasarlamak ve analiz etmek için tek sistemdir. Kaynaklı gövdeler SolidWorks'te tasarlayıp, tek boyutlu beam elemanları ile analiz edebilirsiniz. COSMOSWorks Designer, doğru malzeme miktarıyla daha iyi bir gövde tasarımı yapabilmeyi sağlar.

Taranmış Datayı Katı Modele Dönüştürme

Artık ScanTo3D aracıyla tasarlanması güç, karmaşık yapıya sahip fiziksel bir parçayı tarayarak dijital ortama aktarmak ve CAD Datası olarak çevirebilmek mümkün. Üstelik SolidWorks Office Premium paketinin bir parçası olarak, SolidWorks ile komple entegre çalışıyor.

Borulama Sistemleri ve Tesisat Kütüphanesi

SolidWorks Routing ile otmatik olarak ve kolaylıkla borulama sistemleri tasarlayabilirsiniz.
Çalışmalarınızda hız kazanabilirsiniz. Daha hızlı ve verimli tasarım, daha iyi ürünler, kolaylıkla malzeme listesi çıkarabilme ve hız kazanabilmeniz ile tasarım yapmaktan zevk alacaksınız.

Diğer Tasarımlar ile kolaylıkla ve hızlı bir biçimde kıyaslayın

COSMOSWorks Designer, SolidWorks ile oluşturulmuş tasarımların farklı konfigürasyonları ile çalışma ve nihai ürün için en iyi tasarımı seçme imkanı sunar. COSMOSWorks Designer, gerçek hayattaki konumlarını gösterecek şekilde kuvvet, basınç ve moment tiplerini içerir. Hepsi de modelinizin geometrisiyle bağlantılıdır ve herhangi bir değişiklikte otomatik olarak güncellenir.

Gerçek hayattaki gibi simülasyonlar yapın

COSMOSMotion, SolidWorks içinde çalışan ve simülasyon oluşturmak için montajın kendi bilgilerini kullanan bir programdır. Örneğin, COSMOSMotion, SolidWorks içinde verilen ilişkileri de hareketi tanımlamak için kullanır. SolidWorks'ten alınan montaj bilgileriyle fiziksel tabanlı hareketin birleşmesiyle, COSMOSMotion döndürme sistemleri, kuvveti azaltma, motor momenti, maksimum minimum noktalar gibi endüstride kullanılan değerlerin edilmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder