28 Ekim 2007 Pazar

TEBIS CAD

Ürünler > Tebis > Tebis CAD...
Redoks Mühendislik Bilgisayar Tic. Ltd. Şti.
Tebis farklı ihtiyaçlara cevap veren CAD çözümlerini modüler bir yapı içerisinde sunmaktadır. Seçilen CAD modülleri temel telkafes geometri yeteneklerini içeren Tebis Base modülüne ilave edilerek istenilen yeteneğe sahip CAD/CAM istasyonları oluşturulabilmektedir.
Base

Her Tebis istasyonunda bulunan ve telkafes geometrileri, düzlem, koordinat sistemi gibi yardımcı geometrileri oluşturma yeteneklerini içeren temel üründür.

Surface Design

Surface Design modülü yüzey geometrilerinin oluşturulması ve düzeltilmesi için kapsamlı yetenekler sunar. Küre, koni, silindir gibi standart 3D yüzeylerin yanısıra karmaşık yüzeylerin oluşturulması ve fillet/radyus/offset işlemlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılır.

Advanced Surface Design

İleri seviye yüzey geliştirme komutlarını içeren Tebis modülüdür. Birden fazla yüzey üzerinde düzenleme yapılabilmesi (uzatma-extend), kalıp çıkma açılarının verilmesi, yüzeyler üzerindeki deliklerin kapatılması, kalıp ayrılma hattı geliştirilmesi v.b. karmaşık yüzey işlemlerinin kolaylıkla gerçekleştirilmesini sağlar. Geri yaylanma telafisi, otomatik radyus azaltma gibi özellikle kalıpçılığa yönelik çözümler de bu modülde sunulmaktadır.

düzeltilmesi, eğrilere trim edilmesi işlemleri gerçekleştirilebilir. Tebis farklı sistemlerden gelen sayısallaştırılmış veriyi ya da STL veriyi okur ve yüksek kalitede CAD mesh yüzeylerine dönüştürür. Tebis'in hibrid teknolojisi mesh verisi ve yüzeyler üzerinde aynı anda çalışabilmenizi sağlayarak size maksimum esnekliği sunar. Mesh ve yüzey verilerinden oluşan hibrid modeller üzerinde Tebis CAM modüllerini kullanarak takım yolu oluşturulabilir.
Rapid Surface Creation RSC

RSC modülü mesh verisi üzerinde yüksek kalitede yüzeylerin süratle oluşturulması için kullanılır. Sayısallaştırılmış veri modülü kullanılarak hazırlanan ya da STL arayüzü ile alınan mesh verileri kullanılabilir. Tebis RSC ürün tasarımı ve sac kalıp imalatı gibi iterasyon döngüleri içeren süreçler için ideal bir çözümdür. Her iki endüstride de nihai sonuca birçok döngü sonrasında ulaşılmaktadır. Mevcut fiziksel yüzeylerin taranması, CAD ortamında optimize ve tadil edilmesi ve ardından talaşlı imalat kullanılarak tekrar fiziksel modellere dönüştürülmesi gereklidir. Bu döngü gerektiği sayıda tekrarlanacaktır. Tebis yazılımını kullanarak iterasyon sayısını azaltabilirsiniz.

Tebis ile yaratılan yüzeylerin en önemli özelliği tasarım kalitesini yakalamak için harcanan emeğin az olmasıdır. Tüm yüzeyler mümkün olan en düşük toleranslar ve teğet geçişler ile oluşturulur. Bunlar ise elde edilen yüzeylerin sonraki operasyonlar için CAD ortamında kullanılabilir olmasının ön koşullarıdır.
Electrode Design

Electrode Design modülü kalıp imalatı yapan tasarımcı ve NC programcılara EDM elektrotları için erozyon geometrilerinin elde edilmesi için bir yazılım çözümü sunar. Tutucu kütüphanelerine

erişim ile birlikte özel bir tasarım ve CAD bilgisi gerekmeksizin eksiksiz EDM eloktrotları oluşturulabilir. Analiz fonksiyonları freze operasyonu sonrası erozyon gerektiren bölgeleri gösterir. EDM simülasyon yetenekleri kritik hareketlerin kontrolünü sağlar ve elektrot ve tutucunun muhtemel çarpmalarını belirler.
CAD Interfaces
Tebis diğer sistemler ile veri transferi için birçok standart ve doğrudan transfer yazılımı sunmaktadır. Geometrik verilerin yanısıra montaj, katman, filtre, renk gibi geometrik olmayan verilerinde transferi desteklenmektedir. Catia® ve Unigraphics® doğrudan arayüzleri ile veriler kolay ve kayıpsız olarak transfer edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder