28 Ekim 2007 Pazar

TEBIS CAM

Tebis farklı CAM ihtiyaçlarına cevap veren farklı modüller sunmaktadır. Tebis Base ya da CAD modüllerine ilave edilebilen altı farklı CAM modülü ile her ihtiyaca yönelik Tebis istasyonları elde etmek mümkündür. Tüm Tebis CAM
2.5D Drilling and Milling

Bu modül düzlemsel yüzeyler, cep boşaltma, delik delme, diş açma gibi operasyonlar için geliştirilmiştir. Bu tür 2.5D geometrilerin programlanması için NC set teknolojisi kullanılmaktadır. Bu amaçla

sistem önceden tanımlanmış ve merkezi bir alanda saklanmış ardışık
işleme operasyonlarına erişir. Her unsur belirli bir NC set e atanarak oluşturulabildiği için, tasarımcı unsurları geometri üzerine yerleştirdiğinde NC programlama otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Delme ve frezeleme fonksiyonları NC set lerin içinde ya da bağımsız operasyonlar için kullanılabilir. Dairesel ceplerde puntalama, pah kırma, diş çekme ve helisel işleme için özel fonksiyonlar sunulmaktadır.
modülleri karmaşık parçaların 3+2 eksen yani takım pozisyonlanarak işlenmesi operasyonları için uygundur. Tebis Automill ® teknolojisi hem yüzey, hem mesh, hem de ikisini birden içeren hibrid modeller üzerinde işleme yapılabilmesine imkan sağlar.
3+2-Axis Roughing

Tebis kaba modülü kullanıcı tarafından tanımlanan kütük geometrisini ardışık düzlemlerde keserek operasyon sonrasında elde edilecek

gerçek parçanın yazılımın ortamında elde edilmesini sağlar. Uygulanan her bir kaba operasyonu sonrası kütük geometrisi güncellenerek işlemin her safhasında kesilecek ne kadar malzeme kaldığı hesaplanır. Bu sayede sistem takımın boşta gezmesini ve kesme zamanını büyük ölçüde azaltır. Ayrıca her aşamada hesaplanan kütük geometrileri çarpma kontrolleri için kullanılabilir.
3+2-Axis Finishing

3-Axis Finishing modülü 3D yüzeyler üzerinde semi-finish, finish ve HSC operasyonları için kullanılır. Sistem kesme yapılacak bölgeyi seçilen

yüzeylere göre otomatik olarak sınırlandırır. Yüksek hızlı kesme
operasyonları için NC programları hesaplanırken özel HSC parametreleri kullanılabilmektedir. Tebis takım, kalıp ve model imalatçılarının ihtiyaç duyacağı tüm işleme stratejilerini içermektedir. Bu sayede NC programcıları finish ve HSC işleme için parça geometrisi ve kalite gereksinimlerine bağlı olarak "axis-parallel", "curve-parallel", "contour-parallel", "z-profiling" and "isoparametric" stratejilerinden uygun olan birini kullanabilirler.
3+2-Axis Residual Stock Removal

Büyük kesici takımlar ve yüksek kesme kapasitesi ve ardından küçük takım ile tekrar işleme yüzeylerin işlenmesi için en geçerli yöntemdir.

Tebis 3+2-Axis Residual Stock Removal modülü -büyük takımın ulaşamadığı- tekrar işlenecek bölgeleri belirler ve gerekli takım yollarını otomatik olarak hesaplar. Bu sayede fillet ve diğer iç bükey girintilerin işlenmesinde NC programcılara yardımcı olur. Tebis tekrar işlenecek bölgeleri hesaplarken bir önceki takımı ve kesici takım geometrisini hesaba katar. Sistem düz, küresel ve torus takımları kullanabilir.
3+2-Axis Tube Milling

Tube Milling CAM modülü emme ve egzoz manifoldlarının işlenmesi için kullanılmaktadır. Bu modülün en önemli özelliği özel takımlar için 3-eksen kaba ve finish takım yolları oluşturmasıdır. Bu takımlar geometrileri sayesinde takım şaftında çarpmaya neden olmadan eğimli kanalların işlenmesinde kullanılabilirler.

5-Axis Simultaneous Milling
Simultane 5 eksen teknolojisi belirli komponentlerin daha hızlı ve hassas üretilebilmesini sağlayarak takım, kalıp ve prototip imalatı için birçok avantaj sunar. Tebis NC programını oluştururken takım, tezgah kafa geometrisi ve tezgah kinematiğini hesaba katar. Tebis 5 eksen teknolojisi diğer Tebis CAD/CAM modülleri ile aynı temeli paylaştığı için kolay öğrenilir ve kullanılır.
5-Axis Laser Cutting

Bu modül çok eksenli lazer kesme tezgahları için NC programlarının çevrimdışı olarak oluşturulması için kullanılır. Yazılım derin çekilmiş sac

parçaların kesilmesinden gerekli fikstürlerin üretimine kadar tüm imalat süreçlerini destekler. Parça pozisyonlaması için gerekli fikstürün tasarımı otomatik olarak gerçekleştirilebilir. Sistem tezgahın kinematik özellik ve limitlerini hesaba katar ve laser kafasının tamamı için çarpma kontrolünü otomatik olarak gerçekleştirir. 5-Axis Laser Cutting karmaşık eğriler üzerinde kesiminin yanında daire, slot gibi standart geometrilerin kesilmesi için de fonksiyonlar sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder