27 Ekim 2007 Cumartesi

WorkNC G3.V19 Hazır!

WorkNC G3.V19 Hazır!


Kolay Kullanım, Tek Pencereli İletişim

G3.V19 Yenilikleri
Tek Arayüz Ortamı:

V19 ile gelen en büyük yenilik, parça modelleme, analiz işlemleri ve simülasyon aynı CAD/CAM ortamında bulunuyor olması. Her işlem için farklı pencere açmanız gerekmeyecek.

Proje Yönetimi:

Ürün ağacı ile birlikte CAM anında kullanacağınız tüm unsurlar elinizin altında. Oluşturulan tüm geometriler ürün ağacına anında yansıyor. Böylece import/export yapılmadan hızlı bir şekilde nokta, eğri, yüzey, eksen takımı vb.. gibi elemanlar kullanılabilecek.

Kısa Yollar:
Yeniden tasarlanan toolbar’lar tecrübeli kullanıcılara hız kazandırıp, yeni kullanıcılara rehberlik ediyor. İsterseniz kendiniz düzenleme yapıp kısa yol oluşturabilirsiniz.
Görüntüleme Alanı:
Genişletilmiş grafik alanı yüksek kalitede izleme imkanı veriyor. Bu alanda parça geometrisi, işleme simulasyonu, her türlü parça analizi ve takım yolu düzenleme gerçek renk kalitesinde izlenebiliyor.

Anahtar Özellikler
Global Roughing / Re-Roughing:

Önceki sürümlerde “High Torque Roughing” olarak tanınan kaba takım yolu, baştan aşağı yenilenip isim değiştirdi. Geri kalkmalar minimize edildi, köşe dönüşleri daha yumuşak hale getirilip HSM işlemeye en uygun takım yolu oluşturuldu.

Z-Level Finishing:
HSM destekli akıcı takım yollarıyla geri kalkma olmadan finiş işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Yeni eklenen interaktif giriş tipleri kesme başlangıç ve bitiş noktalarınızı belirliyor. Aynı zamanda duvar diplerini otomatik temizleme seçeneği de elinizde.
Flat Surface Finishing:
Düz yüzeyleri işlemek için tüm parametreler yenilendi. Hiç keskin dönüş olmadan takım sürekli olarak kesme halinde. Düz yüzey algılama toleransıyla oynayarak düze yakın bölgeleri de bu takım yoluyla işleyebilirsiniz.

Curve Machining:
Z ilerlemelerinde yeni opsiyonları tüm eğri işlemelerinde kullanabilirsiniz. (Tangent to curve, Curve re-machining, On curve engraving, Pocketing ve Facing)
Yeni eklenen “Air Cut” seçeneğiyle kesicinin parçaya değmediği bölgelere takım yolu oluşmuyor. Ayrıca sert malzemeleri işlemek için tekerleksi işleme opsiyonu mevcut
WorkNC yüzey işlemedeki başarısını baştan aşağı yenilediği eğri işleme opsiyonlarıyla sürdürüyor. Tekerleksi takım yolları, azaltılmış geri kalkmalar, titremeyi engelleyen dönüşler ve sertleştirilmiş malzemeleri işlemeye özel seçenekleriyle kullanıma hazır.
Collision Detection:Takım tutucu çarpma analizi geliştirildi. Daha yüksek doğruluk ve daha yüksek hassasiyet ile hesaplama süresi kısaltıldı. Ve sistem kaynakları eskisinden çok daha verimli kullanılmaktadır.

Tutucu çarpma analizi daha görsel ve bu özelliği ile kesici takım sıkıntılı bölgelerde renk değişikliğine giderek uyarı veriyor. Ayrıca belirttiğiniz minimum ölçüye yaklaşan kısımda tutucuyla model arasında ne kadar uzaklık olduğunu simülasyon ekranında otomatik olarak görebiliyorsunuz.

Diğer Yenilikler:
·“Optimize Finishing” işlemlerinde teğet uzatma
·Kesici giriş/çıkış yerlerini takım yolunu tekrar hesaplama yapmadan güncelleme
·Plunge işleminde kılavuz eğri takibi
·Yeni stok yönetimi (Stok kaydedilmesi ve Ölçümlendirilmesi )
·Feder işleme yöntemine yeni parametreler
·Tüm “Re-Machining” (yarı ince) işlemelerde iyileştirme

Eğri Oluşturma:
Yenilenen-güncellenen eğri atma komutları ile daha kısa sürede sınır eğrileri belirtebilirsiniz. Eğri sihirbazı sayesinde otomatik yakalama unsuru ile zincir oluşturma, eğri uzatma, esnetme ve öteleme işlemlerinizi yapabiliyorsunuz.

Yardımcı Elemanları Oluşturma:
Operasyonlarda kullanılan çeşitli CAM elemanları (View, Axis, Point...) şimdi direk ve daha hızlı oluşturuluyor.

İnteraktif Seçim:
Ekrandaki yardımcı CAM elemanlarını direkt seçme imkanı. Operasyonda kullanacağınız eğri, yüzey, düzlem ve görüntü alanlarını tek tıklamayla seçebilirsiniz.
Yardımcı Eleman Kontrolü:
Sistem atılan elemanları otomatik olarak kontrol etmektedir. Herhangi bir modifikasyon yapılırsa sizi uyararak doğrulama ya da iptal imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda, yardımcı elemanın kaç tane takım yolunda kullanıldığını görebiliyorsunuz.
Simülasyon:
Derlenmiş simülasyon takım çubuğuyla gerçek zamanlı işleme ve takım yolu düzenleme işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
Takım yolu üzerinde herhangi bir noktaya tıklayarak kesicinin pozisyonunu koordinatlarıyla birlikte görmeniz mümkündür.

Takım Yolu Düzenleme:
Takım yolu düzenleme seçenekleri geliştirildi.

Yapılan tüm değişiklikler (trimleme, öteleme, iz düşüm alma, hız ve koordinat değiştirme...) takım yolu tekrar hesaplatılmadan kaydediliyor.
Sorunsuz NC çıktı alınabiliyor.
İstenirse kesici noktasal olarak kontrol edilebilir ve noktalar seçilerek düzeltme işlemi daha rahat yapılabilir. Nokta sayısının kontrolü sizin elinizde

Analiz Fonksiyonları:
CAM operasyonlarına başlamadan önce model üzerinde bilinmeyen tüm parametreleri belirginleştirmek için analiz fonksiyonlarını kullanabilirsiniz. G3.V19 geliştirilmiş analiz yeteneğiyle size yardımcı oluyor.

Analiz
komutları ile;

·İstenilen eksenlerde (X,Y,Z) bölgesel analiz yapılıp eğri atılabilir
·En küçük ve en yüksek radyuslar görülebilir
·Yükseklik kontrolü yapılabilir
·Ters açı kontrolü yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder