24 Aralık 2007 Pazartesi

Infoma Group - PTC, CoCreate'i Satın Aldı


PTC, CoCreate'i Satın Aldı

PTC, Lider Ürün Geliştirme Yazılımı Firması CoCreate'i 250 Milyon Dolara Satın Aldı

PTC Sektörün En Geniş Modelleme Paketini Sunuyor

NEEDHAM, Mass. – 31 Ekim, 2007 – PTC,(Product Development Company®), yaptığı bir açıklama ile, PLM ve CAD modelleme çözümleri firması CoCreate Software GmbH'ı satın alma anlaşmasının tamamlandığını duyurdu. Alım fiyatının yaklaşık 250 Milyon Dolar olduğu açıklandı. Merkezi Almanya'nın Sindelfingen kenti olan CoCreate, 280 çalışana ve dünya çapında 5.000'den fazla müşteriye sahip. Bu müşteriler arasında Agilent, Canon, Fisher Controls, Fujitsu, HP, Liebherr, Matsushita Electric, NEC, Olympus, Phoenix Contact and Seiko Epson gibi firmalar mevcut.

CoCreate'in alımıyla birlikte, PTC portföyünü genişleterek MCAD sektöründe en geniş modelleme tekniklerini destekleyen firma haline geliyor. PTC ayrıca CoCreate modelleme çözümlerini PTC Ürün Geliştirme Sistemi'ne (PDS) entegre ederek CoCreate müşterilerine ek ürün geliştirme kabiliyetleri (mühendislik hesaplamaları, dinamik yayımlar, görselleştirme, yüksek hızlı işleme ve süreç yönetimi vb.) sunmayı planlıyor.

Haberin Orjinali için: http://www.ptc.com/appserver/wcms/standards/textsub.jsp?&im_dbkey=62415&icg_dbkey=21

 

9 Aralık 2007 Pazar



   
  
T-FLEX Solutions Parametric CAD Release 11
Üstün kalitesine inandığımız sadece 3 boyutlu çizimlerle sınırlı kalmayan 2 boyutta da hiç bir programın sahip olmadığı kabiliyetleri mevcut olan ve şu anda hem Avrupada hem de Uzakdoğuda çok sayıda kullanıcıya ulaşan ,Amerikan-Rus ortaklığı bir yazılımdır.Hiç bir programın sahip olmadığı çok sayıda özelliği içinde barındıran T-FLEX ülkemizde yaklaşık 2 yıldır  markettedir.Hedefi uygun maliyetle çok sayıda kullanıcıya ulaşmak olan T-FLEX CAD esnekliği ve ilişkilendirmedeki mükemmelliği ile gerek 2 boyutta gerekse 3 boyutlu modellemede en iyi program olduğu inancındayız. Genelde bir cad programının yapabildiğini diğerinde bulmak mümkün olmuyor, ancak T-FLEX de tüm programların kabiliyetlerinin buluştuğunu özellikleri incelediğinizde gözlemleyeceksiniz. Aşağıda T-FLEX in genel özellikleri mevcuttur.
 
 
 
T-FLEX PARAMETRIC CAD ' İN  GENEL ÖZELLİKLERİ
* T-FLEX cad programı 2D/3D mekanik Bilgisayar destekli Tasarım , Çizim ve Üretim  sistemidir.
* Cad programları içinde özellikleri itibariyle en üstün programdır.
* Program esneklik ve ilişkilendirmede mükemmeldir.
* T-FLEX şu anda Avrupanın birçok ülkesinde,Türkiye Cumhuriyetlerinde,Uzakdoğuda ve bu yıl Amerika  en çok kullanılan cad yazılımlarından biri olmuştur. Son 1 yıldır dünyada en çok satılan CAD  programı durumundadır.         
* Kullanımı pratiktir ve en az komutla üst seviye profesyonel üretim yapmak mümkündür.
* Full parametrik bir programdır.
* Komutlar zengindir. Sweep,Loft,Array,Fillet,gibi birçok komut oldukça geniştir ve hiç bir programda olmayan çok sayıda özelliği içinde barındırmaktadır.
* Genelde bir tasarım programının kapasitesinin fiilet komutlarındaki kabiliyeti ile anlaşılabileceği inancı hakimdir.T-flex de variable eliptik fillet dahi mevcuttur.Variable eliptik fillet atarak istediğiniz kadar ara pozisyon ekleyebilir ve parabol,hiperbol ve eliptik atabilir hatta ü çünü aynı anda dahi açabilirsiniz.
* İki boyutlu çizimlerde hem Autocad mantığıyla hemde yepyeni bir yöntem olan Construction Line kavramıyla çalışmaktadır.
* İki boyutlu çizimlerde 'Construction Line' kavramıyla objeleri rahatlıkla ilişkilendirir.Bu sayede objelerde yapılan değişikliklerde ilişki kopmamaktadır.
* İki boyutta Autocad kadar hızlı ve construction line kavramı sayesinde daha etkindir.Çünkü 2 boyutlu çizimde trimleme zorunluluğu olmadığından yapılan her değişiklikte ilişki kopmaz ve bu özellik kullanıcıya esnek biçimde 2D de tasarım imkanı sağlar.
* İki boyuttan üç boyuta geçiş çok hızlıdır.2D/3D Hibrid çalışmaktadır.Yani İki boyutta yapılan her değişiklik üç boyuta yansımaktadır.Bu özellik hiç bir cad programında bulunmamaktadır.
* Autocad dosyalarını hızlı şekilde alıp üç boyuta yansıtabilmektedir ve Autocad dosyalarında rahatlıkla değişiklik yapılabilmektedir.
* İki boyutta kinamatik hareket verilip, bu hareketler üç boyuta yansıtılabilmektedir.
* Animasyonu çok kuvvetlidir. Tasarladığınız parçaların animasyonunu yapıp AVI formatında çalıştırabilirsiniz.
* Montaj kolaylığı mevcuttur.Çok hızlı bir biçimde montaj yapılabilir.Ayrıca bu montajları ayrı ayrı kaydetme zorunluluğu da yoktur.
* İki boyutta da montaj yapma imkanı mevcuttur.Buda hiç bir cad programında var olmayan bir özelliktir.
* Her iki montaj yöntemide kullanılmaktadır. (LCS ve MATE ).Genelde cad programları Mate mantığını kullanmaktadır.Bir kısmı ise LCS mantığı ile montaja imkan sağlamaktadır. Ancak T-Flex ile bu iki montajlama yöntemi kullanılabilmektedir.
* Montajda en ufak bir dosya için Assembly dosyası açmaya gerek yoktur.
* Sheet metal mevcuttur.
* Full Parametric olması sebebiyle objelerin alan , hacim vs. gibi değerleri okutulabilmekte ve bir değişkene atarak hesaplatma yapılabilmektedir.
* Excel tablosuna bağlananan değişkenler rahatlıkla T-Flex e aktarılıp okutulabilmektedir.
* Standart Parça kütüphanesi mevcuttur.
* Kendinize özgü kütüphane oluşturabilirsiniz. Yaptığınız her şey kütüphane elemanı olarak karşınıza gelmektedir.
* Kütüphane içinde gerek standart parçaları gerekse kaydedilen örnekleri, hem 2 boyutlu hemde 3 boyutlu olarak açabilmektedir.
* Kütüphaneleştirilen parçalar ile ilgili özelliklerinin ve değişken ölçülerinin görülebileceği bir tablo kolayca oluşturulabilmektedir.
* Kalıp konusunda çok etkin ve hızlıdır.
* Montaj sayfası düzlemi kullanmaksızın aynı sayfada parçayı Kalıp içersine yerleştirip 'Çıkarma' işlemi yaparak Kalıp alt ve üst parçalarını ayrım çizgisine göre bir seferde kırarak kalıbı oluşturur.
* Aynı zamanda 2 boyutta dahi kalıp ayırma çizgisi oluşturup 3 boyuta atmak sureti ile kalıbı ayırabilirsiniz.Otomatik Kalıp Ayırım çizigisine bulabilirsiniz.
* T-Flex 3 boyutlu çizimlerde workplane mantığıyla çalışmaktadır.Ancak kullanıcı, workplane mantığının dışında workplaneden bağımsız olarak da çalışabilmektedir. Programlar ya workplane mantığıyla yada bağımsız olarak çalışır.T-Flex ile her iki özellik mevcuttur.Bu sayede profili istediğiniz yöne döndürüp istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Profili başka yere taşımak için ayrı bir workplane açmak zorunluluğu yoktur.
* DME Standartlarında Kalıp kütüphanesi mevcuttur.tflex guns
* Tüm resim formatları desteklenmektedir.BMP formatı ile birlikte JPEG, GIF, TIFF, DIB, PCX, TGA formatlarıda desteklenmektedir.
* Tüm Formatlarda Cam programlarına geçiş mümkündür. Data Convert konusunda hiç bir problem yaşatmamaktadır.
* Analiz modülü set içerisinde yer almaktadır.Analiz modülünde yük uygulama analizi,basınç uygulama analizi,merkez kaç kuvveti, ivme analizi, yataklara gelen kuvvet analizi, moment analizi, gibi analizler mevcuttur.
* T-Flexde her modül için ayrı bir maliyet yoktur.Eğitim ve Teknik Destek için de ekstra bir maliyet söz konusu değildir.
* Bakım anlaşması süresince her türlü sorun için, en etkin biçimde teknik servis hizmeti verilmektedir.
* Programın satın alınmasıyla bir yıl içindeki her türlü yenilikten hatta yeni versiyondan ücretsiz olarak yaralanabilirsiniz. Yıl içerisinde çıkan yenilikler için bir sonraki sürümü beklemenize gerek yoktur.
* T-Flex şu anda yüksek  kabiliyetteki Cad Programları içinde maliyeti, üstün kalitesiyle ters orantılı olarak en uygun cad programıdır.
                                   
T-Flex Parametrik CAD bugünün komplex tasarım ihtiyaçlarına cevap veren  profesyonel mekanik tasarım yapmayı sağlayan tam fonksiyon CAD yazılımıdır. Parametrik 3 boyutlu modelleme fonksiyonelliği ile parametrik çizim ve parametrik teknik resim alma özelliklerini birleştiren güçlü bir yapısı vardır.
T-Flex Parametrik CAD esnek yapısı vede mantıksal iş akışı üstün dizayn kabiliyeti ile mekanik tasarımda endüstride liderdir. Teknolojik yenilikler verimlilikteki avantajları ile çok kullanışlı parametrik modelleme ve teknik resim çözümleri ile ürün geliştirme  departmanları için en güçlü çözüm olmuştur.
Dünyadaki bir çok mühendis tarafından  havacılık otomotiv, mekanik tasarım, kalıp tasarımı, alüminyum enjeksiyon kalıbı tasarımı, hızlı prototipleme, tıp, savunma sanayisi, elektrik, güç santralleri, mobilya endüstrisi, endüstriyel yapı, ağaç işleme gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
 
 
Modelleme Araçları
T-Flex te modelleme ve montajlama araçları geniş yelpazede ürün tasarımlarını bir parçadan binlerce parça içeren  montaj dosyalarını kolaylıkla oluşturabilmeyi vede mühendisliği en üst düzeyde kullanabilmeyi sağlar. T-Flex®  - EDS®  grubu tarafından geliştirilen özel bir matematik  kernel ini kullanır ve bu matematiği özel olarak geliştirmiş,  organik obje ( solid/surface tek birim ) teknolojisine dönüştürmüştür.  Yüksek yenilikçi modelleme araçlarını kullanarak  tasarımcıya basit şekilleri hızlı oluşturma ve kullanılan genel tasarımları hızlı bir şekilde etkilemeyi (delik, radyüs, pah kırma) komplex yapılara sahip kalıp açısı, loft parametrik sweep gibi ,spiral yay ,yaprak yay gibi objeleri kolay bir şekilde oluşturmayı sağlayan esnek yapısı vardır.
 
İş Akışı Tasarımı
T-Flex aynı tipte olan operasyonları örnek olarak çizimler, montaj düzlemleri, katılar, yüzeyler, parça ve çok fazla parçalar sheet-metal, bill of material gibi aynı türdeki operasyonları konu ağacında birleştirir. Bu özelliğini kullanarak data yönetimi ve düzenleme gibi işlemleri operasyonun türüne göre konu ağacından bularak , değişiklik yapılabilir.
 
Parametrik lik vede Adapte edilebilirlik
T-Flex adapte edilebilir parametrik modelleme motoru ile açılan parçanın parametrelerini montaj edilen dosyaya göre değerlerini  direkt olark değiştirebilmeyi sağlayarak tasarımdaki adımları azaltır. Bu özellik çoklu parçalardan oluşmuş montaj dosyasında ,örneğin bir sürücüyü hızlı bir şekilde montaj dosyasının özelliklerine göre değiştirmeyi sağlar. T-Flexte herşey birbirleriyle ilişkilendirilebilinir. Değişkenler bileşen adları görünürlükleri malzemeleri gibi özelliklere kadar atanabilir. Değişkenler aynı zamanda tasarımın davranışlarını etkileyen cebirsel yada mantıksal ifadeler olarakta tanımlanabilir. Değişkenler manuel olarak değiştirilebilindiği gibi değişken editöründen de  girilebilir yada bir database dosyasından alınabilir. Bu alanda yapılabileceklerinin sınırı yoktur  ve arayüzü database i okuyup değişkenleri bu database e uygun hale getirmeye çok müsaittir. Bu sebeple benzer geometri ,fakat farklı ölçülerde parça ailesine sahip üreticiler için vazgeçilmez bir tercih sebebidir.

Parametrik Çizim Yapabilme
T-Flex diğer ürünlerin aksine T-Flex çizgileri kullanarak 2d li parametrik  çizim yapılmasına  izin verir. Diğer katı modelleme programlarıyla karşılaştırıldığında , diğer programlar gibi sadece modelleme üzerine yoğunlaşmayan aynı zamanda 2 boyutlu çizimlerde de devreye giren güçlü bir araç yönetimi vardır. Diğer programların motorları gibi 2 boyutta sınırlamayan parametrik motor üzerine inşa edilmiş bir yapısı vardır. Çizimler otomatik olarak güncellenir. T-Flex tam parametrik  çizim dökümantasyonu, ölçülendirme, toleranslar, yazı ve de çizim notları içerir. İki boyutlu parametrik yapısını kullanarak komplex yapılar iki boyuttada montaj yapılabilir ve de bunların parametrelerle ilişkilendirilerek herhangi bir düzenleme işlemi yapmadan tanımlanan ilişkilerle tam otomatik olarak düzenlenmesi sağlanabilir.
 
Kişiye Özel Diyalog Kutusu
Oluşturulan modelin üzerinden parametreleri direkt olarak girebilen diyalog kutusu oluşturma ve de bunları kontrol etmek çok kolay ve de kullanışlıdır. Bu fonksiyonu kullanabilmek için herhangi bir programlama dili bilmeye yada programlama alt yapısı olmasına gerek olmadığı gibi ek bir yardımcı yazılımada ihtiyaç yoktur.
 
T-Flex Yaratıcı Bir Araçtır
Arayüzü, kolay öğrenilebilir aynı zamanda parametrik fonksiyonelliği kullanarak tasarım yapabilme esnekliğini sunar. Tasarımın başlangıcından sonuna kadar mühendislere yaratıcı tasarım vede optimum kontrol sağlayarak dizayn aşamasında çok büyük esneklik sağlar. Programın tümleşik esneklik yaklaşımı gerekenden fazla görevleri kaldırır ve tasarımın verimliliğini artırır.
 
Montaj
T-Flex 3 boyutlu modelleri bir araya getirmeyi sağlayan mekanik tasarımın temellerine sahiptir. Birçok bileşenden oluşan montaj dosyalarını inşa edebilir ve bunda rakip tanımaz. Bunu yaparkende modelden montaja (baştan sona) yada montajdan modele (sondan başa) doğru yada herikisi de de kullanılabilir. Şekilsel yönetim dizaynı kolaylaştırıcı  ve çok farklı ürünleri bir arada kullanmayı kolaylaştırmaya yardımcı olur. T-Flex yapılan montajlarda verilen hareketleri simüle etmeyi vede katıların birbirleriyle olan etkileşimlerinin sonuçlarını tasarımcıya gösteren mekanizma tekniği yapısına sahiptir.  Tasarımcının tasarım aşamasındaki muhtemel hatalardan kaçınmasını önleyecek yapısı vardır.
 
Adapte Edilebilir Bileşenler
T-Flex te adapte edilebilir geometrik bağlantılar oluşturarak montaj dosyalarındaki yapıya göre ilişkilenen bir teknolojik yapıyı kullanıcının hizmetine sunar. Bu özellik ile objeleri rahatlıkla montaj dosyasına adapte edebilir ve düzenleme zahmeti olmaksızın geometrik yapılara uygun objeleri elde edebilirsiniz.
 
Yüzey Modelleme
T-Flex , Extrude, Revolve, Sweep, Loft gibi komutları hem yüzey için  hemde katı için kullandırmayı sağlayan katı  yüzey hibrit çalışma esnekliği sağlar. Aynı zamanda katı modellemedeki parametriklik yüzey modellemede  de sağlanır. Örnek olarak tasarımcı çigi eğri vb. şeyleri uzayda çizer  ve bunları yüzeyle örebilir veya yüzeyler arası fillet leme uygulayabilir. Katı modellemedeki parametrik yapı  yüzey modellemede de tasarımcıya aynı esnekliği kazandırır.
 
Direkt Düzenleme
T-Flex 3 boyutlu modellemede direkt düzenleme yapabilmeyi kullanıcıya sağlar. Konu ağacından objeninin historisi olduğundan kolaylıkla düzenlenip tekrar hesaplatılabilir. Bu özellik import ile alınmış vede tarih ağacı  olmayan  modellerde de yardımcı olur. İmport edilmiş modellerde objelerin radyüslerini düzenleme yada yüzey uzanımları elde etme ,yüzeyleri ayrı ayrı elde etme gibi operasyonlar mevcuttur.
 
Detay alma özellikleri
T-Flex Profesyonel detay alma fonksiyonları ile hızlı bir şekilde resimlendirmeyi ve de resim üzerindeki gerekli hatırlatmaları oluşturacak yapıya sahiptir. T-Flex in 2 boyut dökümantasyon çıkarma özelliği eşi görülmemiş kabiliyete sahiptir. Detaylandırma, teknik resim alma  hatırlatmalar, ölçülendirme istenilen  standarta göre yapılabilir. 
T-Flex 3 boyutlu modelden otomatik olarak teknik resim alır  ve de modeldeki değişiklikleri otomatik olarak teknik resime yansıtır. Standart üç görünüş yardımcı ek görünüşler, kesit alma, detay alma, kırık görünüm ve izometrik görünüm alma gibi zengin bir yapıya sahiptir. Parçada yapılan değişiklikler montaj dosyasında da güncellenir. T-Flex le  çizimdeki tüm parçaları bütünüyle kontrol edebilir vede gereksinim duyulduğunda bütün uluslararası standartlar tasarımcıya sunulmuştur. Bu gelişmiş kabiliyetlere ilaveten yerel kesit alma zeki tarama opsiyonu detaylandırmada verimliliği arttırmaktadır. T-Flex in detaylandırma opsiyonları ile ürün çizimlerinde hata yapma olasılığı nerde ise yok gibidir.
 
Birleştirilmiş Malzeme listesi ( B.O.M )
T-Flex birleştirilmiş malzeme listelerini çizim ortamına otomatik olarak listeler halinde oluşturur.  Parçalar ve de alt montaj dosyaları güncel olarak korunur ve de montaj dosyasında otomatik olarak listelere eklenir.  Montajda yapılan bir değişiklik örneğin bir parçanın montaj dosyasından çıkarılması gibi durumlarda malzeme listesinde ( B.O.M) otomatik olarak güncellenerek o parça listeden çıkarılır. B.O.M da kullanılan şablonlar parametrik olup istenildiği takdirde tasarımcının isteğine göre düzenlenebilir.
 
Sheet Metal ( Saç-Metal )
T-Flex tasarımcılara sac metal işlemlerini yapabilecekleri modülü T-Flex in standartı içinde sunmaktadır. Bu özelliği ile herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan saç şekillendirme işlemlerinide  T-Flex te yapabilirsiniz.
                        
Mould Design (Kalıp tasarımı)T-Flex kendi içerisinde kalıp tasarımı oluşturabilmek için kalıp çıkma açısı, kalıp ayırma çizgisi ve yüzeyi çekme paylarını model üzerinde hesaba katma dişi erkek kalıp ayırma  gibi araçları kullanıcıya sunar.  Model bittiğinde kalıbı çalıştırarak olası bir problemin olup olmadığı tespit edilebilir. Bu sayede hatalar tasarım aşamasında tespit edilerek üretim öncesi giderilmiş olur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Expres Analiz
Expres analiz tasarım mühendislerine  hızlı bir şekilde gerilmelerin grafiğini sunar ve de tasarımın doğru olup olmadığı hakkında ön fikir verir. Bu da tasarımcının  gerçek ortam şartlarına uygun tasarım yapmasına yardımcı olur. Olası aksamaları pahalı prototipleme maliyetlerini yüklenmeden önlemeyi sağlar. Expres analiz T-Flexin standart modellemesi ile  birlikte kullanıcıya sunulur. Daha kapsamlı analizler T-Flex in İleri Analiz Modülleri ile uygulanabilir.
 
Geliştirilebilir Programlama Arayüzü ( API )
T-Flex Net teknolojisine sahip geliştirilebilir  programla arayüzüne sahiptir. Bu özelliği sayesinde  çeşitli programlama dillerinde programlar yazılarak yapılan işlere yönelik işlevsellik kazandırılabilmektedir. T-Flex geliştirilebilir programlama arayüzü ile bu alanda hizmet gösteren programlarda yazılan programları algılayıp yorumlama kabiliyetiyle özel işlere adapte edilebilir.
 
İnternet İçin Parametrik Motor
T-Flex ,T-Flex in  geliştrilebilir arayüzünü ve yardımcı yazılımlar ile yazılım  geliştiricileri ve sistem entegratörleri tarafından internet tabanlı programlara entegre edilebilir.
T-Flex üreticilerin, mühendislerin, distribütörlerin ürünlerini internet ortamında sergilemelerini sağlayan internet motoruna sahiptir.
 
Deformasyon
 
Tflex yeni özelliklerine profesyonel Deformasyon modülünüde dahil etmiştir.Skew , sculpt deformation , scaling / twisting ve bending deform komutları ile katı model yüzey model ve import dataları rahatlıkla deform edebilir.
 
 
 
 
 
 
 
Çoklu Dil Desteği

T-Flex unicode uygulamasına sahiptir. Bu özelliği ile bütün dillere adapte edilebilir. Unicode desteğinin anlamı kullanıcı T-Flexi kendi kullandığı dile göre adapte edebilmesidir. Windows ortamında kullanılan bütün dillere hiçbir problem olmaksızın  adapte edilebilir. Kulllanıcılar parametreleri objeleri ve istedikleri her şeyi bütün dillere göre adapte edebilir.
 
Arayüz Esnekliği
T-flex in çoklu arayüz seçenekleri kullanıcıların tecrübeleri ve tercihleri doğrultusunda düzenlenebilir bu da kulllanıcının maximum verimlilikle çalışmasını sağlar. Kullanıcı arayüzü komut karışıklığı ve de operasyon karmaşıklığı önleyecek şekilde dizayn edilmiştir. Windows sitemindeki gibi Pull-down  menü kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Komut satırı , ikon çubuğu  ve kısayol atama gibi operasyonlar mevcuttur. Pop up menü kısayol aktivasyonu gibi arttırılmış kabiliyetleri ile iş akışını kolaylaştırmaktadır. T-flex tasarımda kullanılan 3 tuşlu mouse , Spacemouse ,Logitech ve Microsoft comford  gibi özel araçlarla uyumlu bir şekilde rahatlıkla çalışabilmektedir.
 
Çeviriciler ( Import / Export )
T-Flex Import ve export lardaki beklentilerini en az zahmetle kullanıcı memnuniyetine sunar. T-Flex dünyada yaygın olarak kullanılan  3 boyutlu modelleme ve de 2 boyutlu çizimleri ile Parasolid, IGES, STEP , Rhino , STL, DWG, DXF formatlarında data alışverişinde bulunur.Inventor ,Solidedge ve Solidworks cad sistemlerinden direk okur. Buna ilaveten presentasyon web sayfaları ve diğer dökümanlarda kullanılmak üzere grafiksel şekilleride kullanıcıya sunar.


Pro/ENGINEER Wildfire CAM - İMALAT
Page 1 of 2

Endüstriye yönelik ürün geliştirme süreçlerinde, hertürlü tasarım ve imalat ihtiyaçlarına cevap verebilen optimum bir CAD/CAM yazılımıdır.  Eşsiz Komple Tasarım paketine ilave olarak 3-Eksen Freze özelliği olan gelişmiş imalat paketi hem tasarım ve hem de imalat ihtiyacına cevap verebilen  ekonomik bir çözümdür.

KULLANIM ALANLARI;

  • Başta KOBİ'ler olmak üzere, orta ve büyük sanayi kuruluşlarında tüm sektörlerin CNC yatırımlarının verimli kullanılabileceği hertürlü tasarım ve imalat süreçlerinde,
  • Makina İmalat, Kalıp, Beyaz Eşya, Otomotiv, Tarım Aletleri, Gemi İnşaat, Elektrik/Elektronik, Tıbbi Ürünler, Telekom, Ev Aletleri, Madeni Eşya, Isıtma ve Klima, Savunma ve Havacılık gibi imalat sektörleri ve bu sektörlerin yan sanayilerindeki hertürlü tasarım ve üretim süreçlerinde,
  • Üniversiteler, Teknik Eğitim Kurumları ve AR-GE Kurumlarında.



BAZI TEMEL ÖZELLİKLERİ ve SAĞLADIĞI FAYDALAR;

  • Bu pakette yer alan Tasarım ve İmalat yazılımlarının aynı ürün ailesine (Pro/ENGINEER Wildfire) ait olmaları nedeniyle biribirleri ile uyum içerisinde çalışan (Integral) bir sistem olarak hem tasarım ve hemde herhangi bir data transfer problemi yaşamadan seri bir şekilde imalat yapabilme imkanı sağlar.
  • Her iki ürünün de sembol bazlı arayüz sayesinde, kullanımı ve öğrenimi çok kolay, ancak zengin ve güçlü içeriği ile tasarım süreçlerinde %30 - %70 oranında zamandan tasarruf sağlayarak, işin kısa zamanında bitirilmesi ve CNC tezgah zamanlarının verimli kullanılması ile işletme maliyetlerinde önemli kazanımlar sağlamaktadır.
  • Tek bir veri tabanı (Integral) sistem olması sayesinde, herhangi bir aşamada yapılan değişikliklerin diğer aşamalara (2D, 3D, Yüzey, Montaj, Teknik Resim vb.) çift yönlü ve otomatik yansıması ile olası tasarım değişiklikleri ve problemler anında çözümlenir,
  • Parametrik ancak isteğe bağlı serbest tasarım imkanları ve çok güçlü matematik alt yapısı sayesinde, tekrarları ortadan kaldıran hızlı ve güvenli tasarım imkanı, (Müşteri tasarım kütüphanesindeki ürünler üzerinde gerekli parametrelerin değiştirilmesi ile yeni imalat  tasarımlarının hızla üretilebilmesini sağlar),
  • Uluslararası tanınmış tüm CAD/CAM yazılımları ile güvenli ve kolay veri alış-verişi sayesinde dış dünya ve tedarikçiler ile kolay imalat koordinasyonuna imkan verir,
  • Değişik seviye kullanıcıların ihtiyacına göre kişiselleştirilebilir veya adapte edilebilir kullanıcı arayüzü,
  • Gelişmiş parametrik imalat seçenekleri ile High Speed tezgahlarda, uygun takım yollarıyla, mükemmel ve doğru ölçüde yüzeyler elde edilerek kaliteli üretim imkanı elde edilir.


CAM Modülleri / Eksen Sayıları

  Freze      

   Torna   
    Telerezyon  

PM –Freze Modülü             

(Prismatic & Multi Surf. Milling Option)

 3 Eksen

  

PMO –Freze, Torna Telerezyon Modülü
(Production Machining Option)

 3 Eksen

 2 Eksen

 2 Eksen


CMO – Komple İmalat  Modülü
(Complete Machining Option)

 3-5 Eksen

 2-4 Eksen

 2-4 Eksen

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/products/disciplines/cam/index.htm  


KALIP

Pro/ENGINEER Tool Design Option - Kalıp Modülü
Pro/ENGINEER Kalıp yazılımı, çok hızlı bir şekilde üç boyutlu parça modellerinin Plastik Enjeksiyon (Mold Cavity), Sac, Döküm (Cast Cavity), Sıvama Kesme (Dieface) kalıplanması için kullanılır. Bu yazılımın kullanımı kolay, ileri düzey özellikleri sayesinde kalıp tasarımcıları kalıpları çok hızlı ve hatasız bir şekilde oluşturabilmekte, değiştirebilmekte  ve detaylandırabilmektedir. Pro/ENGINEER'ın parametrik, unsur tabanlı ve çift yönlü birlikteliğe sahip tam entegre yapısı sayesinde ürün tasarımında yapılan herhangi bir değişiklik, kalıba otomatik olarak yansır, önemli zaman kazandırır.
Temel Özellikler

  • Modelde kalıp tekniğine aykırı ters açı ve kalınlık problemlerini grafik olarak görebilir ve hataları kolayca düzeltebilirsiniz.
  • Parametrik çift yönlü birlikteliğe sahip alt yapı sayesinde modelde yapılan tasarım değişikliğini doğrudan kalıba da yansıtabilirsiniz.
  • Kalıplama sırasında ihtiyacını duyduğunuz karmaşık yüzey modelleme, köşe yuvarlatma ve herhangi bir değerdeki  çıkma açılarını verebilirsiniz.
  • Kullanılması çok kolay olduğundan çok hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
  • Çekme paylarını eksenlere göre ya da bölgesel olarak verebilirsiniz.
  • Kalıp ayırma yüzeylerini otomatik olarak oluşturabilir ve  kalıbı erkek-dişi parçalarına çok kolay bir şekilde ayırabilirsiniz.
  • Kalıp açılışları sırasında maça/parça arasındaki çalışmaları grafik olarak görebilirsiniz.
  • Hazırlanan erkek ve dişi kalıp modellerini Pro/ENGINEER'ın 2D çizim veya CAM modüllerine kolaylıkla aktarıp üretime başlayabilirsiniz.
  • Tek ya da çok gözlü kalıp boşluklarını çok hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Kalıp modülü ile birlikte hazır olarak gelen D-M-E, Futuba, Hasco, DMS hazır kalıp setleri kütüphanelerinden kolaylıkla faydalanabilirsiniz.
  • Kalıp tasarımına özel yolluk ağzı, yolluk, soğutma suyu kanalları, itici pimler gibi kalıp elemanlarını çok hızlı bir şekilde modelleyebilirsiniz.
Pro/ENGINEER Expert Moldbase Extension - Kalıp kütüphanesi

Kalıp tasarımcıları kullanımı kolay, tekrar eden parçalarda zaman kazandırıcı ve edindikleri tecrübeleri daha sonraki tasarımlarında da tekrar kullanabilecek bir tasarım aracına ihtiyaç duyarlar. Expert Moldbase bu özellikleri sayesinde kalıp tasarımcıları için devrim niteliğindedir. Bir parça kütüphanesinden daha fazlasına sahip olan Expert Moldbase sayesinde kalıp tasarımcıları çekinmeden 3D parçaları üzerinde istedikleri revizyonları yapıp otomatik bir şekilde kalıp tasarımlarına yansıdığını görebilirler.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=337
Pro/ENGINEER Progressive Die Extension - Progresiv Kalıp

Metal kalıp tasarımcıları için hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde katı, sac metal veya import edilen geometriler ile adımlı kalıp yapma imkanı sunar. Pro/ENGINEER Wildfire Progressive Die modülü ile şeritlerinizi otomatik tanımlayabilir, zımba yaratabilir, parçanızın yerini düzenleyebilir, otomatik olarak teknik resimlerini oluşturabilir ve malzeme listelerini çıkartabilirsiniz.  Pro/ENGINEER Progressive Die modülü kesme ve delik delme gibi operasyonları uygun plaka ve parçalarda otomatik yaratır. Bu sayede tasarımcılar zaman kazanmış ve tekrar eden operasyonları yapmamış olurlar.