9 Aralık 2007 Pazar



Pro/ENGINEER Wildfire CAM - İMALAT
Page 1 of 2

Endüstriye yönelik ürün geliştirme süreçlerinde, hertürlü tasarım ve imalat ihtiyaçlarına cevap verebilen optimum bir CAD/CAM yazılımıdır.  Eşsiz Komple Tasarım paketine ilave olarak 3-Eksen Freze özelliği olan gelişmiş imalat paketi hem tasarım ve hem de imalat ihtiyacına cevap verebilen  ekonomik bir çözümdür.

KULLANIM ALANLARI;

  • Başta KOBİ'ler olmak üzere, orta ve büyük sanayi kuruluşlarında tüm sektörlerin CNC yatırımlarının verimli kullanılabileceği hertürlü tasarım ve imalat süreçlerinde,
  • Makina İmalat, Kalıp, Beyaz Eşya, Otomotiv, Tarım Aletleri, Gemi İnşaat, Elektrik/Elektronik, Tıbbi Ürünler, Telekom, Ev Aletleri, Madeni Eşya, Isıtma ve Klima, Savunma ve Havacılık gibi imalat sektörleri ve bu sektörlerin yan sanayilerindeki hertürlü tasarım ve üretim süreçlerinde,
  • Üniversiteler, Teknik Eğitim Kurumları ve AR-GE Kurumlarında.



BAZI TEMEL ÖZELLİKLERİ ve SAĞLADIĞI FAYDALAR;

  • Bu pakette yer alan Tasarım ve İmalat yazılımlarının aynı ürün ailesine (Pro/ENGINEER Wildfire) ait olmaları nedeniyle biribirleri ile uyum içerisinde çalışan (Integral) bir sistem olarak hem tasarım ve hemde herhangi bir data transfer problemi yaşamadan seri bir şekilde imalat yapabilme imkanı sağlar.
  • Her iki ürünün de sembol bazlı arayüz sayesinde, kullanımı ve öğrenimi çok kolay, ancak zengin ve güçlü içeriği ile tasarım süreçlerinde %30 - %70 oranında zamandan tasarruf sağlayarak, işin kısa zamanında bitirilmesi ve CNC tezgah zamanlarının verimli kullanılması ile işletme maliyetlerinde önemli kazanımlar sağlamaktadır.
  • Tek bir veri tabanı (Integral) sistem olması sayesinde, herhangi bir aşamada yapılan değişikliklerin diğer aşamalara (2D, 3D, Yüzey, Montaj, Teknik Resim vb.) çift yönlü ve otomatik yansıması ile olası tasarım değişiklikleri ve problemler anında çözümlenir,
  • Parametrik ancak isteğe bağlı serbest tasarım imkanları ve çok güçlü matematik alt yapısı sayesinde, tekrarları ortadan kaldıran hızlı ve güvenli tasarım imkanı, (Müşteri tasarım kütüphanesindeki ürünler üzerinde gerekli parametrelerin değiştirilmesi ile yeni imalat  tasarımlarının hızla üretilebilmesini sağlar),
  • Uluslararası tanınmış tüm CAD/CAM yazılımları ile güvenli ve kolay veri alış-verişi sayesinde dış dünya ve tedarikçiler ile kolay imalat koordinasyonuna imkan verir,
  • Değişik seviye kullanıcıların ihtiyacına göre kişiselleştirilebilir veya adapte edilebilir kullanıcı arayüzü,
  • Gelişmiş parametrik imalat seçenekleri ile High Speed tezgahlarda, uygun takım yollarıyla, mükemmel ve doğru ölçüde yüzeyler elde edilerek kaliteli üretim imkanı elde edilir.


CAM Modülleri / Eksen Sayıları

  Freze      

   Torna   
    Telerezyon  

PM –Freze Modülü             

(Prismatic & Multi Surf. Milling Option)

 3 Eksen

  

PMO –Freze, Torna Telerezyon Modülü
(Production Machining Option)

 3 Eksen

 2 Eksen

 2 Eksen


CMO – Komple İmalat  Modülü
(Complete Machining Option)

 3-5 Eksen

 2-4 Eksen

 2-4 Eksen

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/products/disciplines/cam/index.htm  


KALIP

Pro/ENGINEER Tool Design Option - Kalıp Modülü
Pro/ENGINEER Kalıp yazılımı, çok hızlı bir şekilde üç boyutlu parça modellerinin Plastik Enjeksiyon (Mold Cavity), Sac, Döküm (Cast Cavity), Sıvama Kesme (Dieface) kalıplanması için kullanılır. Bu yazılımın kullanımı kolay, ileri düzey özellikleri sayesinde kalıp tasarımcıları kalıpları çok hızlı ve hatasız bir şekilde oluşturabilmekte, değiştirebilmekte  ve detaylandırabilmektedir. Pro/ENGINEER'ın parametrik, unsur tabanlı ve çift yönlü birlikteliğe sahip tam entegre yapısı sayesinde ürün tasarımında yapılan herhangi bir değişiklik, kalıba otomatik olarak yansır, önemli zaman kazandırır.
Temel Özellikler

  • Modelde kalıp tekniğine aykırı ters açı ve kalınlık problemlerini grafik olarak görebilir ve hataları kolayca düzeltebilirsiniz.
  • Parametrik çift yönlü birlikteliğe sahip alt yapı sayesinde modelde yapılan tasarım değişikliğini doğrudan kalıba da yansıtabilirsiniz.
  • Kalıplama sırasında ihtiyacını duyduğunuz karmaşık yüzey modelleme, köşe yuvarlatma ve herhangi bir değerdeki  çıkma açılarını verebilirsiniz.
  • Kullanılması çok kolay olduğundan çok hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
  • Çekme paylarını eksenlere göre ya da bölgesel olarak verebilirsiniz.
  • Kalıp ayırma yüzeylerini otomatik olarak oluşturabilir ve  kalıbı erkek-dişi parçalarına çok kolay bir şekilde ayırabilirsiniz.
  • Kalıp açılışları sırasında maça/parça arasındaki çalışmaları grafik olarak görebilirsiniz.
  • Hazırlanan erkek ve dişi kalıp modellerini Pro/ENGINEER'ın 2D çizim veya CAM modüllerine kolaylıkla aktarıp üretime başlayabilirsiniz.
  • Tek ya da çok gözlü kalıp boşluklarını çok hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Kalıp modülü ile birlikte hazır olarak gelen D-M-E, Futuba, Hasco, DMS hazır kalıp setleri kütüphanelerinden kolaylıkla faydalanabilirsiniz.
  • Kalıp tasarımına özel yolluk ağzı, yolluk, soğutma suyu kanalları, itici pimler gibi kalıp elemanlarını çok hızlı bir şekilde modelleyebilirsiniz.
Pro/ENGINEER Expert Moldbase Extension - Kalıp kütüphanesi

Kalıp tasarımcıları kullanımı kolay, tekrar eden parçalarda zaman kazandırıcı ve edindikleri tecrübeleri daha sonraki tasarımlarında da tekrar kullanabilecek bir tasarım aracına ihtiyaç duyarlar. Expert Moldbase bu özellikleri sayesinde kalıp tasarımcıları için devrim niteliğindedir. Bir parça kütüphanesinden daha fazlasına sahip olan Expert Moldbase sayesinde kalıp tasarımcıları çekinmeden 3D parçaları üzerinde istedikleri revizyonları yapıp otomatik bir şekilde kalıp tasarımlarına yansıdığını görebilirler.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=337
Pro/ENGINEER Progressive Die Extension - Progresiv Kalıp

Metal kalıp tasarımcıları için hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde katı, sac metal veya import edilen geometriler ile adımlı kalıp yapma imkanı sunar. Pro/ENGINEER Wildfire Progressive Die modülü ile şeritlerinizi otomatik tanımlayabilir, zımba yaratabilir, parçanızın yerini düzenleyebilir, otomatik olarak teknik resimlerini oluşturabilir ve malzeme listelerini çıkartabilirsiniz.  Pro/ENGINEER Progressive Die modülü kesme ve delik delme gibi operasyonları uygun plaka ve parçalarda otomatik yaratır. Bu sayede tasarımcılar zaman kazanmış ve tekrar eden operasyonları yapmamış olurlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder