12 Şubat 2009 Perşembe

İşte 3G'yi sollayacak olan teknoloji




Daha 3G gelmeden, 3G'nin daha iyisi ortaya çıktı.

Dünyada 25 ülkede 4’üncü nesil geniş bant erişimi Wimax’i uygulayan Motorola, stratejik pazar olarak gördüğü Türkiye’de de Wimax için “hazırız” dedi.

Motorola Türkiye ve İsrail Ev ve Ağlar Mobilite Çözümleri Satış Direktörü Alper Türken, “Wimax Türkiye’de teknoloji olarak hazır. Lisanslar verilir verilmez daha ucuz ve daha hızlı genişbant interneti sunmaya başlayacağız” dedi.

Türken, 2009 yılı içerisinde lisans ihalesi yapılacak olan Wimax teknolojisine yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi olduğunu söyledi. Wimax’in en önemli özelliğinin mobil genişbant bağlantısı olduğunu belirten Türken “Wimax 3G’ye rakip mi?” sorusuna şu cevabı verdi:

UCUZ VE HIZLI ERİŞİM

“Wimax sadece sabitte değil mobilde de daha ucuz ve daha hızlı erişim sağlayacak. Bu teknolojiler tüketici için birer alternatif ama araştırmalar 3G kullanımının önümüzdeki yıllarda düşerken, Wimax’in artacağını gösteriyor.” Wimax teknolojisinin 3G’ye oranla yatırım maliyetlerinin de düşük olduğunu ifade eden Türken, Wimax’in GSM kapsama alanının 64 katı bir kapsamaya sahip olduğunu ve daha az baz istasyonu olacağını belirtti.

Evdeki bağlantıyı yazlığa taşıyın

Wimax’in en önemli özelliğinin mobil genişbant bağlantısı olduğunu belirten Alper Türken, Wi-Fi hizmetinden farklı olarak kapsama alanının daha geniş olduğunu vurguladı. Türken, “Wimax’te kişi nereye giderse aboneliği de onunla birlikte geliyor. Yani, evinde Wimax ile genişbant hizmeti alan yazlığına gittiğinde de yine evindeki bağlantı ile internete girecek” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder