14 Şubat 2009 Cumartesi

Pro/ENGINEER Wildfire CAD - TASARIM


Pro/ENGINEER, endüstriye yönelik ürün geliştirme süreçlerinde, her türlü tasarım ihtiyacına cevap verebilen optimum bir CAD yazılımıdır.  Zengin içeriği sayesinde en basit parçadan, en karmaşık sistemlere kadar, işletmelerin tasarım ihtiyacına cevap verebilen ekonomik bir çözümdür. Pro/ENGINEER Wildfire'ın kullanımı son derece kolay, güçlü ve bağlı (web/net) özellikleri sayesinde ürününüzü çok daha hızlı ve kaliteli olarak tasarlayıp pazara sunabilirsiniz. Ürün geliştirmede katı, yüzey ve sac metal parçalar yaratırken son derece karmaşık montajları tasarlayıp, yönetebilir, ayrıca iki boyutlu çizimleri otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Bunlara ek olarak, tasarımı kontrol eden, veri transferinden kaynaklanan hataları otomatik düzelten, tasarımlarınızın kinematik hareket analizlerini ve animasyonlarını yapan, foto gerçekçi görüntülerini oluşturan araçlara da sahip olabilirsiniz.


KULLANIM ALANLARI;

  • Tek kişilik tasarım ofisinden başlayıp, küçük işletmeler, KOBİ'ler ve en büyük sanayi kuruluşlarına kadar tüm sektörlerin her türlü tasarım ve ürün geliştirme süreçlerinde,
  • Makina İmalat, Kalıp, Beyaz Eşya, Otomotiv, Tarım Aletleri, Gemi İnşaat, Elektrik/Elektronik, Tıbbi Ürünler, Telekom, Ev Aletleri, Madeni Eşya, Isıtma ve Klima, Savunma ve Havacılık gibi imalat sektörleri ve bu sektörlerin yan sanayilerindeki her türlü tasarım ve ürün geliştirme süreçlerinde,
  • Üniversiteler, Teknik Eğitim Kurumları ve AR-GE Kurumlarında,


BAZI TEMEL ÖZELLİKLERİ ve SAĞLADIĞI FAYDALAR;

  • Sembol bazlı arayüz sayesinde, kullanımı ve öğrenimi çok kolaydır. Zengin ve güçlü içeriği ile tasarım süreçlerinde %30 - %70 oranında zamandan tasarruf sağlayarak, işin kısa zamanında bitirilmesi ve işletme maliyetlerinde önemli kazanımlar sağlamaktadır.
  • Modüler mimari sayesinde; en ekonomik başlangıç paketinden, en kapsamlı tasarım ve imalat sistemine kadar, aynı ürün ailesi içerisinde (Pro/ENGINEER Wildfire) başka yazılımlara gerek olmadan genişleyebilme imkanı sağlar,
  • Tek bir veri tabanı (Integral) sistem olması sayesinde, herhangi bir aşamada yapılan değişikliklerin diğer aşamalara (2D, 3D, Yüzey, Montaj, Teknik Resim vb.) çift yönlü ve otomatik yansıması ile olası tasarım değişiklikleri ve problemler anında çözümlenir,
  • Parametrik ancak isteğe bağlı serbest tasarım imkanları ve çok güçlü matematik alt yapısı sayesinde, tekrarları ortadan kaldıran hızlı ve güvenli tasarım imkanı verir (Müşteri tasarım kütüphanesindeki ürünler üzerinde gerekli parametrelerin değiştirilmesi ile yeni imalat  tasarımlarının hızla üretilebilmesini sağlar),
  • Uluslararası tanınmış tüm CAD/CAM yazılımları ile güvenli ve kolay veri alış-verişi sayesinde dış dünya ve tedarikçiler ile kolay tasarım koordinasyonuna imkan verir,
  • Değişik seviye kullanıcıların ihtiyacına göre kişiselleştirilebilir veya adapte edilebilir kullanıcı arayüzü,
  • Teknik resim ortamında oluşturulan parametrik maliyet tablosu ile, ürün geliştirme sürecinin her aşamasında maliyetlerin hesaplanabilmesi ve bunların Excel gibi dış ortamlara kolayca aktarılabilmesi,
  • Windows ve UNIX  işletim sistemleri altında, Laptop'lardan çok güçlü workstationlar'a kadar geniş bir donanım yelpazesinde çalışabilme imkanı.

Pro/ENGINEER Foundation XE PAKETİ

 İÇERİĞİ ve TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

  1. Katı Modelleme

    Pro/ENGINEER Wildfire'ın eşsiz parametrik yapısı sayesinde, model ne kadar karmaşık olursa olsun, hassas geometrileri oluşturabilir, round, chamfer, revolve benzeri modelleme özelliklerini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ürün ailesi tablolarını kullanarak parça varyantlarınızı son derece hızlı modelleyebilir,model değişikliklerini geometriyi tekrar oluşturmaya gerek duymadan gerçekleştirebilirsiniz.


  2. Detaylı 2D ve 3D Teknik Çizimler

    Pro/ENGINEER'ın güçlü teknik çizim özelliği ile üretime hazır çizimleri otomatik ölçülendirme ile çok hızlı ve kolay oluşturabilirsiniz. ASME, ISO ve JIS gibi uluslararası standardlarda çizimler yapabilirsiniz. BOM ve balon notlarını otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Teknik resimlerinizi 3 boyutlu görünüşler (shaded views) ekleyerek zenginleştirebilir, bu sayede özellikle üretim aşamasında oluşabilecek çeşitli belirsizlik ve yanlış yorumlamaları ortadan kaldırmış olursunuz.

  3. Yüzey Modelleme
    Estetik beklentisi yüksek ürünleriniz için, süreklilik gösteren eğimler de dahil, her tür yüzeyi kolaylıkla modelleyebirsiniz. Extrude, revolve, blend, sweep, equation ve transform gibi fonksiyonlar sayesinde en karmaşık yüzeyleri bile rahatlıkla yaratabilir ve trimleyebilirsiniz. Kopyalama, merge ve  extend gibi yüzey fonksiyonlarını kullanarak kompleks yüzey geometrilerini istediğiniz hassaslık ve esneklikte oluşturabilirsiniz. Yüzeylerinizi katıya, katı modellerinizi yüzeye otomatik olarak çevirebilirsiniz.


  4. Sacmetal Modelleme
    Pro/ENGINEER'ın gelişmiş duvar oluşturma (wall), eğme (bend), delme (punch), çentik atma (notch), kenar bastırma (hem),  şekil verme (form) ve kabartma (relief) fonksiyonları ile sac parçalarınızı son derece hızlı modelleyebilirsiniz. Sac metalinizin materyalini seçerek eğim uzunluğunu otomatik bulabilir, parçanızın 'üretilebilir' olup olmadığını daha tasarım aşamasında Pro/ENGINEER'a kontrol ettirebilirsiniz.


  5. Gelişmiş Bükme – Burkma (Warp) Teknolojisi
    Pro/ENGINEER'ın CAD alanında devrim yaratan bükme fonksiyonunu kullanarak, seçtiğiniz geometrileri deformation, scale, reorient, taper,  bend,  stretch ve twist fonksiyonları ile her türlü eğme ve bükme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri sadece Pro/ENGINEER modellerinde değil, başka CAD yazılımlarından transfer ettiğiniz geometrilerde de yapabilirsiniz.


  6. Kaynak Modelleme ve Dökümantasyon
    Pro/ENGINEER ile parça ve montaj kaynakları için gerekli birleşme noktalarını tanımlayabilir, modelin kütle özelliklerini, maliyetini hesaplayabilirsiniz.kolayca ve otomatik olarak iki boyutlu kaynak dökümanlarınızı oluşturabilirsiniz.



  7. Montaj Tasarımı
    Modeller arasında akıllı ilişkiler kurarak montaj tasarımınızı hızlı ve hatasız şekilde yapabilir, karmaşık montajlarınızı basitleştirilmiş formlarda görüntüleyebilirsiniz. ShrinkWrapTM aracı ile normalden %90 daha az yer kaplayan montaj dosyaları oluşturabilir, montaj sıralamasını işleri  kolaylaştıracak şekilde planlayabilirsiniz. AssemblySense özelliği ile, hızlı ve doğru bir şekilde montaj parçalarını yerleştirebilir ve şekillendirebilirsiniz.


  8. 2D'den 3D'ye Çevirme - (AutoBuildZ®)
    AutoBuildZ® Çevrim Sihirbazı aracını kullanarak 2 boyutlu çizimleri parametrik ve tüm katı modelleme özelliklerine sahip 3 boyutlu modellere çevirebilirsiniz.




  9. Analiz Özellikleri
    Tasarımınızda; mesafe, uzunluk, açı, kütle özellikleri ve hacim gibi değerleri ölçebilir ve hesaplayabilirsiniz. PTC Mathcad Mühendislik Hesaplama yazılımı ile beraber çalışabildiğinden, tasarım esnasında Mathcad çalışma sayfaları oluşturarak kritik parametrelerin ve ölçülerin hesabını yapabilirsiniz. (Mathcad opsiyoneldir). Aynı zamanda hesaplamalarınızda kullanmak için Microsoft Excel dosyalarını da tasarımınıza ekleyebilirsiniz.


  10. Veri Değişimi
    ACIS, Parasolid ve Granite dosyalarını temel olarak destekler.  Associative Topology BusTM (ATB) teknolojisi sayesinde hemen her platformda oluşturulan modellerle Pro/ENGINEER içinde çalışabilir, CADDS ve AutoCAD® DWG dosyalarını kolay ve hatasız olarak Pro/ENGINEER'a aktarabilirsiniz. Tüm standart formatları (DFX,IGES, STEP, SET, VDA, ECAD, CGM, COSMOS/M, PATRAN®  ve SUPERTAB®  geometri dosyaları, SLA, JPEG, TIFF, RENDER, VRML...) Pro/ENGINEER formatına çevirerek kullanabilirsiniz.

  11. Veri Onarımı
    Pro/ENGINEER'ın sunduğu araçlar ile transfer ettiğiniz modeldeki yüzey ve diğer bozuklukları otomatik olarak onarabilir, bu sayede  günler hatta haftalar kazanabilirsiniz. 'Constraint Manager' aracı sayesinde transfer edilen ürünü parçalara ayırarak yüzeyleri daha başarılı yönetebilirsiniz.



  12. Hata Kontrol – (ModelCHECKTM)
     Sadece Pro/ENGINEER'da bulunan ModelCheckTM aracı ile üretim sürecinde farkedilen ve beklenmedik yüksek maliyetler yaratan tasarım hata veya eksikliklerini, daha tasarım aşamasında saptayabilir ve gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz. Gerek yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinizin, gerekse kendi şirketinizin standartlarını Pro/ENGINEER'da tanımlayarak, tasarımlarınızın bu standartlara uyumunu garanti edebilir, bulunduğunuz sektördeki en iyi uygulamaların gerektirdiği tasarım prensiplerini tanımlayarak bu prensiplerle uyumlu tasarımlar geliştirebilirsiniz.

  13. Mekanizma Tasarımı
    Mekanizma Tasarımı özelliği ile, dinamik hareketlerin animasyonunu bilgisayarda otomatik olarak yapıp, parçaların çakışma ve sürtünme analizini gerçekleştirerek muhtemel hataları üretim öncesinde tespit edebilirsiniz. Tasarımlarınız üzerinde sanal kinematik çalışmaları yapabilir, oluşturduğunuz animasyonları Windows ortamında kaydederek gerektiğinde başkalarına da izletebilirsiniz.


  14. Tasarım Animasyonu
    Başka bir yazılım kullanmanıza gerek kalmadan, Pro/ENGINEER kullanarak montaj/demontaj animasyonlarını hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Animasyonlarınızı kullanarak satış ve pazarlama aktivitelerinizi çok etkin bir duruma getirebilir, dökümantasyon standardınızı yükseltebilirsiniz.

  15. Gelişmiş Fotoğraflama
    Pro/ENGINEER ile fotoğraf kalitesinde etkileyici imajlar yaratabilir ve bunları daha gerçekçi hale getirmek için gölgeleme, yansıma, arka plan oluşturma ve şeffaflık gibi pek çok özelliği kullanabilirsiniz. Bu imajları hem şirket içinde iletişim amaçlı kullanabilir hem de isterseniz şirketinizin pazarlama faaliyetlerini destekleyici bir araca çevirebilirsiniz.


  16. Web Bağlantısı
    Pro/ENGINEER'ı kullanırken, aynı pencere içinde bir yandan tasarım yaparken diğer yanda kurum içi ve kurum dışı ile İnternet üzerinden veri paylaşımı yapabilir, parça ve malzeme kütüphanelerine ulaşabilirsiniz. Yine Pro/ENGINEER'da modellemenizi yaparken, aynı ekranda e-mail'lerinize bakabilirsiniz. PTC'nin Windchill çözümü (Opsiyonel) ile Ürün Geliştirme Sistemi (PDS) kapsamındaki çözüm ortaklarınızla işbirliği içinde çalışabilirsiniz.

  17. Parça ve Malzeme Kütüphanesi
    Önceden tanımlanmış standart parça ve malzemeler Internet üzerinde WEB kataloğu olarak Pro/ENGINEER kullanıcılarının hizmetindedir. Kendi parça kütüphanenizi oluşturarak, bu parçaları ister aynen isterseniz sadece bazı parametrelerini değiştirerek tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

  18.  J-Link Programlanabilen Arayüz
    Pro/ENGINEER program arayüzünü kişisel ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebilirsiniz.

MODÜLLER 
Pro/ENGINEER Advanced Assembly


Çok nadir olarak montaj sadece tek bir parçadan oluşur. Genel olarak da, bir ana montaja bağlı alt montajlardan oluşan sistemlerden meydana gelir. Bu modül sayesinde; Büyük ve karmaşık montajlar, "Top Down" yaklaşımı ile farklı ekiplere dağıtılarak çok daha hızlı montaj ve uygulama yapılabilmektedir. Böylelikle; çok daha esnek ve ürün kalitesi kanıtlanmış verimli sonuçlara ulaşılabileceksiniz. Tasarımlarınızın dış yüzeylerinden geçen kabuk modeli oluşturabileceksiniz. Kabuk model tasarımın iç detaylarını kapsamayacak ve tedarikçileriniz ile veri paylaşımında proje gizliliğini koruyabileceksiniz.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=324  

Pro/ENGINEER Piping Design


Tipik borulama sürecinde, sistemler hiç bir şekilde optimum verimlilik ile tasarlanamaz.İşte bu aşamada; Pro/ENGINEER Piping Design modülü boru hattı tasarımı ve üretimi için başlangıcından bitişine kadar tam bir çözüm sunmaktadır. İhtiyaç duyulan tüm kütüphaneleri içerdiği gibi ilişkisel yapısı sayesinde çalışırken zevk alacağınız bir modüldür. Sistem tasarımcıları, mekanik ve üretim mühendisleri  için izlenecek yolu oluşturma, doküman hazırlama ve karmaşık boru hattı üretimlerini optimum ve hatasız bir şekilde tasarlayabilirler.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=347  

Pro/ENGINEER Expert Framework


Expert Framework modülü mühendislere kiriş yapıların dizaynı için kolaylık sağlamaktadır. Parametrik yapısı sayesinde kavramsal tasarımın başlangıcından detaylı tasarımın sonuna kadar olan tasarım sürecini hızlı ve kolay bir şekilde yönetmenizi sağlar. Akıllı parça kütiphanesi ve otomatik frame dizayn yeteneği, standart tekniklere göre 10 kat daha hızlıdır.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=873  

Pro/ENGINEER Cabling Design


Tipik bir kablolama tasarım ve üretim sürecinin nasıl olduğunun yanında, sonuç itibari ile kullanılacak malzemelerin doğruluğu ve ölçüleri büyük önem arz etmekte olup sürekli hatalarda burada ortaya çıkmaktadır. Bu noktada; Pro/ENGINEER Kablolama Dizayn Modülü, son derece verimli bir çözüm sunmaktadır.3 Boyutlu tasarımın getirdiği kolaylık ve modüllerin arasındaki ilişkisel bağlılık sayesinde, tasarım ve üretim sürecinin her aşamasında son derece hızlı ve kesin doğru sonuçlara ulaşılabilir, yapılan her değişiklik otomatik olarak heryere yansır ve olası hataları engeller.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=348  

Pro/ENGINEER Reverse Engineering


Pro/ENGINEER Tersine Mühendislik modülü sayesinde, hazır olan fiziksel ürününüzü 3D bir tarayıcı sayesinde geometrik verilerinizde herhangi bir kayıp olmadan dijital formata dönüştürebilirsiniz.Ayrıca Warp gibi yardımcı araçları kullanarak geometrik değişiklikler yaratabilir, bu datalar üzerinden takım yollarını oluşturabilirsiniz.İlişkisel yapısı sayesinde datanızda yapılan herhangi bir değişiklik her tarafa otomatik bir şekilde yansıyacaktır. Son derece güçlü, hızlı ve zeki bir çözüm olan Pro/ENGINEER Tersine Mühendislik Modülü sayesinde, işlerinizde maliyetlerde azalma ve verimlik/karlılıkta artış sağlar.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=870  

Pro/ENGINEER Advanced Rendering


Pek çok klasik sistemde; dizyanlar tekrar kullanılamamakta ve oluşan CAD datası başka programlara aktarılarak ciddi zaman ve kalite kayıpları yaşanmaktadır. Bunun getirdiği verimsizlikler sonucunda ise, ürününün pazara çekış süresi uzamakta yada çıkan ürünün yetersiz görselliği nedeni ile, gerekli satış rakam ve başarısını yakalayamamaktadır. İşte bu noktada, başka sistemlere gerek kalmadan çekirdek Pro/ENGINEER yapısı ile birlikte çalışan gelişmiş özelliklere sahip bu modül sayesinde, son derece görsel ve gerçeğe çok yakın dijital görüntüler çok hızlı bir şekilde oluşturulabilir.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=869  

Pro/ENGINEER Interactive Surface Design


Karmaşık ve estetik yüzeyler oluşturarak özgün tasarımlar yaratılır.Serbest stilde interaktif yüzey oluşturarak karmaşık modelleri çok hızlı tasarlar ve tamamlarsınız. (G1) Tangent ve (G2) Curvative yüzey geçişi sağlar. Sonuç olarak; yaratıcılığınız yazılımın limitleri ile kısıtlı kalmaz ve Pro/ENGINEER Endüstriyel Tasarım aracı ile ihtiyaçlarınız doğrultusunda fikirlerinizi serbestçe özgün tasarımlara dönüştürebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için ; http://www.ptc.com/appserver/mkt/products/home.jsp?&k=326  



http://www.infoma.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder