28 Ekim 2007 Pazar

TEBIS ATÖLYE ÇÖZÜMLERİ

Tebis sanal CAD ortamındaki parçaların gerçek fiziksel ürünlere dönüştüğü atölye ortamı için de çözümler sunmaktadır. Tebis post-processing yapılmış NC programlarının basitçe atölyeye gönderilmesini sağlar. Fakat asıl avantajı
önceden hesaplanmış ya da tanımlanmış takım yollarını içeren CAD dosyalarını atölye ortamı ile paylaşabilmenizdir. Bu ise post-processing işleminin atölyede yapılabilmesinin yanında imalat için hangi tezgahın, hangi takım ve fikstürlerin kullanılacağına dair kararların da atölye ortamına bırakılabilmesini sağlar. Entegre simülasyon ve DNC yeteneklerine sahip Tebis Viewer istasyonlarının kullanılması üretim sürecinde azami verimliliği yakalamanıza yardımcı olacaktır.
Viewer

Tebis Viewer istasyonları ürün geliştirme çalışması süresince CAD modelinde toplanan bilgilerin tamamını görüntüler. Tüm CAD ve NC verilerinin üretim süreç zincirindeki her noktaya taşınmasını sağlar.

Böylece NC programcılardan tezgah operatörlerine kadar süreçte yer alan herkes ihtiyacı olan güncel bilgiye Tebis Viewer istasyonlarından ulaşabilir. Tebis Viewer yazılımı birçok yaygın CAD formatı ve çizim verilerini okuyabilir. Ölçülendirme fonksiyonları montaj ya da parçaya ait uzunluk, mesafe, çap, açı gibi geometrik ölçülerin kolayca belirlenebilmesini sağlar. Parça yüzeylerinin kalitesini kontrol etmeyi sağlayan araçlar da kullanıcıya sunulmaktadır.

Tebis Viewer yazılımına opsiyon olarak ilave edebileceğiniz NC Viewer ile önceden hesaplanmış takım yollarını tekrar çalışabilir, analiz ve simülasyonunu yapabilirsiniz. Bu ise sanal ortamda tezgah modellerine erişmenizi, parçayı konumlandırmanızı ve hesaplanan takım yolları için çarpma kontrolünü tezgah limit anahtarlarına uyumlu olarak yapabilmenizi sağlar. NC Viewer opsiyonu ile

post-processing işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Simulator

Bu Tebis ürünü ile işleme süreçlerinizin tamamının bilgisayar ortamında simulasyonunu yapabilirsiniz. Üretim süreçlerinizin görüntülemesi, test ve optimizasyonu ile sanal fizibilite testleri gerçekleştirebilir, iş maliyet planlaması yapabilir ve süreç güvenliğini artırabilirsiniz. Sistem zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmenizi sağlar.

Takım ve tezgahlarınızda muhtemel çarpmalardan doğabilecek hasarları engellemekle kalmaz aynı zamanda çalışma, setup ve dökümantasyon sürelerini önemli ölçüde azaltmanıza yardımcı olur. Tebis Simulator imalat bölümünüzdeki tüm NC tezgahların detaylı
çarpma oluştuğunda ya da tezgah hareket limit anahtarları tetiklendiğinde; parça bağlama şeklini, takım montajını ya da tezgah kafasını kolaylıkla değiştirebilmektedir.
Tezgah Yatırımlarınızın Doğrulanması

Yeni tezgah yatırımlarının planlaması aşamasında da Tebis Simulator yazılımını kullanabilirsiniz. Sanal tezgah modellerini kullanarak almayı planladığınız NC tezgahın üretim gereksinimlerinizi karşılayıp karşılamayacağını test edebilirsiniz.

NC Programlamanın Planlanması

Tebis Simulator henüz iş başlangıcında, tahmin ve planlama safhalarında devreye girer. Sanal ortamda çalışarak mevcut tezgahlar üzerinde fizibilite tahminleri yapabilir, üretim için detaylı bir maliyet analizi çıkarabilir ve imalat için hangi tezgahın uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

NC Programların Yönetilmesi ve Denenmesi

Tebis Simulator kullanıcıların bir parçanın NC sürecinin tamamını birden fazla tezgahı içeren bir NC listesinde düzenleyebilmesini sağlar. Hesaplanmış takım yollarını herbir tezgah için üretim planlama ile uyumlu olarak ilave eder ve işlem sırasını tanımlar. NC listesinde düzenlenmiş takım yollarının çarpma kontrolü tezgah komponentlerinin tamamını için yapılır.

Atölye Ortamı

Tebis Simulator atölye ortamında da büyük avantajlar sunmaktadır. Mekanik üretim alanındaki tezgah operatörleri NC programlama tarafından sağlanan takım yollarını görüntüleyebilir ve simüle edebilir, kütük, parça geometrilerine, bağlama şekillerine ve kullanılan takımlara ulaşıp değerlendirebilir. Tebis Simulator son anda gerçekleşen tezgah değişikliklerinin de kolayca yapılabilmesi sağlar. Sistem NC listesinde yer alan takım yolunu basitçe diğer bir tezgaha atar, çarpma kontrollerini gerçekleştirir ve entegre post-processor leri kullanarak takım yolunu oluşturur.

tanımlarını içeren sanal bir tezgah kütüphanesine erişir. Kütüphane geometrik boyutların yanısıra hareket limit anahtarları, takım değiştirme ve konumlama hareketleri gibi tezgah kinematik bilgilerini de içermektedir. 5 eksen gibi karmaşık kinematiklerin simülasyonu gerçekleştirilebilir. Kullanıcı imalat sürecinin tamamını sanal tezgahlar üzerinde simüle edebilmektedir. Herhangi bir
DNC

CAM ve atölye uygulamaları için geliştirilen tüm Tebis yazılım ürünlerinin amacı NC programlarının tezgahlara doğru formatta sağlanmasıdır. Bu ise CAM istasyonlarının yanısıra Viewer ve Simulator istasyonlarına da entegre olan universal Tebis post-processing yaklaşımı ile sağlanmaktadır. Tebis DNC yazılımı bu istasyonlara -doğrudan tezgah bağlantısı sağlayan- ilave bir modül olarak yüklenebilir. Ayrıca bir ya da birden fazla tezgaha seri arayüz ile veri sağlamak için tek başına çalışan DNC istasyonlarının atölye iş akışına entegre edilmesi mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder