20 Ocak 2008 Pazar

3.3 milyar dolarlık yatırım geliyor


3.3 milyar dolarlık yatırım geliyor

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, yabancı yatırımcılardan toplam 3.3 milyar dolarlık yeni yatırım için görüşmeleri tamamladıklarını ve bunların önümüzdeki birkaç ay içinde açıklanacağını belirtti.

 

 
 
 
 
 
 
 
REUTERS
Güncelleme: 17:31 TSİ 18 Ocak 2008 Cuma

ANKARA - Reuters'ın sorularını yanıtlayan Korkmaz global finans piyasalarındaki çalkantıya rağmen 2008 yılında en az 20 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım beklediklerini söyledi. Korkmaz aynı zamanda, "Global trendler çok kötüye gitmezse Türkiye bu rakamın üstüne de çıkabilir" dedi.

Korkmaz, Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisinin, genç nüfusunun ve Avrupa piyasalarına yakınlığının 2008 yılında sertleşen rekabet koşullarında bir avantaj oluşturacağını belirtti.

Ajans başkanı, "Türkiye 2003-2006 arasında 2.4 milyon tarım dışı istihdam yarattı. Türkiye son dört yılda İspanya'dan sonra en fazla istihdam yaratan ülke oldu" dedi.

Korkmaz şunları söyledi: "2008'de uluslararası arenada biraz likidite sorunu olacak. Bu gelişmiş ülkelerin çıkardıkları doğrudan yabancı yatırımları bir şekilde etkileyecek. 2007'de bu zaten biraz burnunun ucunu göstermişti. Bazı coğrafyalarda 2008'de hafif bir doğrudan yabancı yatırım azalması olacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder