20 Ocak 2008 Pazar

Renault, Bursa’da yeni model üretecek


Renault, Bursa'da yeni model üretecek

Oyak Renault Genel Müdürü Gabillet, "Bursa fabrikasında bu yıl yeni bir üretim projesi olacak" dedi. Bu yıl 200 milyon dolar yatırım yapacak olan Oyak Renault, bunun büyük bölümünü dizel motora ayıracak.



AA
Güncelleme: 08:51 ET 15 Ocak 2008 Salı

İSTANBUL - Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Renault ve Dacia'nın 2007 değerlendirmesinin yapıldığı ve 2008'e ilişkin hedeflerin, beklentilerin paylaşıldığı basın toplantısında, 2007'nin başarılı bir yıl olduğunu, 2008'de ise yüzde 20'lik bir büyüme öngördüklerini kaydetti.

Bursa fabrikasında 320 bin araçlık rekor üretim beklediklerini ifade eden Gabillet, üretimlerinin yüzde 20'sinin iç pazar, yüzde 80'inin ise ihracat için düşünüldüğünü bildirdi. Bu yıl 700 kişilik bir istihdam yaratacaklarını da belirten Gabillet, 2008'de 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi.

İlk kez K9K dizel motor üreteceklerini belirten Gabillet, fabrikada üretim kapasitesini geliştirerek, saat başında 53 araçtan 60 araca çıkacaklarını anlattı. Gabillet, soru üzerine bu yıl gerçekleştirecekleri yatırımın büyük kısmının dizel motor için yapılacağını ifade etti.

YATIRIMIN BÜYÜK KISMI DİZEL MOTORA
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gabillet, 2008 yılında gerçekleştirecekleri 200 milyon dolarlık yatırıma ilişkin bir sorusu üzerine, şunları söyledi: "2008 için 60 bin araçlık büyüme var. Clio Grand Tour'da yılda 60 bin araç üretmeyi düşünüyoruz. Bu yıl ki yatırımımızın büyük kısmı dizel motoru için olacak. Hepinizin bildiği gibi Renault Grubu'nun 2009 kontratı var. Renault'un 800 bin araç daha fazla satması lazım. Renault Başkanı Türkiye'den bahsettiğinde ülkenin stratejik öneminden söz ediyor. Birçok projemiz olacağını söyleyebiliriz. Yeni bir üretim projesinden daha sonra bahsedeceğiz."

Oyak Renault Genrel Müdürü Alain Gabillet, Renault'un Bursa'daki fabrikasında hayata geçireceği yeni projeye ilişkin, "Yeni araç ticari olmayacak" dedi. Oyak Renault'nun yıl içinde çok şey gerçekleştireceğini ifade eden Gabillet, Renault grubunun Türkiye'de yatırıma devam etmesinin Oyak Renault'a duyulan güvenin kanıtı olduğunu söyledi.

AYBAR: OTOMOTİV PAZARI BU YIL YÜZDE 10 BÜYÜYECEK
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise geçen yıl otomotiv pazarının yüzde 3.7'lik küçüldüğünü, bunun da beklenen bir gelişme olduğunu söyledi. Renault'nun Türkiye pazarında 10 yıldır lider olduğunu belirten Aybar, geçen yıl Renault'un yaklaşık 60 bin adet otomobil sattığını, yüzde 4.2 oranında daralan otomobil pazarında Renault'un pazar payını yüzde 1 artırdığını, Renault Symbol'un en fazla satılan otomobil olduğunu, bu yıl Megan Sedanı geride bıraktığını kaydetti.

Bu yıl pazarın yüzde 10 büyümesini beklediklerini bildiren Aybar, binek ve hafif ticaride pazarın 594 bin ile 620 bin arasında olmasının tahmin edildiğini belirtti.

Bu yıl sektör için önemli konulardan birinin de Euro 4 normu olacağını belirten Aybar, 2008 yılında "kazan, kazan, kazan" formülü önerisi ile yeni nesil araçların teşvik edilmesini beklediklerini anlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder