26 Ocak 2008 Cumartesi

Piyasa sahte cep telefonu kaynıyor!

Piyasa sahte cep telefonu kaynıyor!
Cep telefonu alacaklar dikkat! Piyasa sahte cep telefonu kaynıyor...



26 Ocak 2008 17:44
Ünlü cep telefonu markalarının, yeni modelleri çıkmış gibi piyasaya sürülerek sahtecilik yapıldığı bildirildi.

Uzakdoğu'da üretilen cep telefonlarına orijinal marka logoları basarak yapılan sahtecilik üzerine, yetkililerin konuyla ilgili çalışma başlattı bildirildi. Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Murat Dursun, tüketicilerin cep telefonu alırken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Ucuz olması nedeniyle herkesin Çin ürünlerine rağbet etmesi sahtekârların da iştahını kabarttı. Yurt içinden mi, yoksa dışarıdan mı organize edildiği henüz tam anlaşılamayan sahte cep telefonlarıyla ilgili olarak MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, bazı ünlü telefon markalarının yeni modellerinin çıkmamasına rağmen, sahtelerinin piyasaya sürüldüğünü söyledi. Bu modellerin gerçekte hiç üretilmediğinin altını çizen Dursun, tüketicilerin yeni çıkan telefonlara karşı çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle çift hatlı telefonlarda yapılan sahtecilikte, Çin'de kolaylıkla üretilen cep telefonlarına, uluslararası markaların logolarının vurulduğu iddia edildi.

MOBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özgül, sahte telefon satanların fatura kesmediklerini ve ürünlerin garanti belgesi, kullanma kılavuzu gibi belgelerle daha inandırıcı hale getirildiği belirtildi. "Genelde telefonların IMEN numaraları da sahte oluyor." diyen Özgül, yıllar önce kullanılmış eski tip telefonların IMEI numaralarını kullandıklarını açıkladı. Özgül, kutu üzerindeki IMEI numarası ile cep telefonunda #06# yaptığınız zaman çıkan numaraların sahte telefonlarda farklı olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder