29 Ocak 2008 Salı

Hassas kullanan iyi tasarruf eder


Hassas kullanan iyi tasarruf eder

Bir yıldan daha uzun bir süredir pazarda olan Civic Hybrid, Türkiye'de bu alandaki ilk otomobil unvanına sahip. Bugüne kadar 150'den fazla müşterisi oldu.

29 Ocak 2008 19:32
 
Hassas kullanan iyi tasarruf eder

Dış görünümde hybrid logosu ve iç mekânında özel yakıt şarj göstergeleri dışında tamamen Honda Civic sedanla aynı olan otomobilin en önemli ayrıcalığı elektrikli motoru.

 

Ön ızgara üzerindeki kromajlı bıyıklar, geometrik farlar bu otomobile agresif bir karakter sağlıyor. Yandan bakıldığında kubbemsi silueti öne çıkan yere daha yakın bir tasarım ortaya çıkıyor. Bu tasarımın en önemli dezavantajı bagaj alanını 350 litreyle (sedanda 389 litre) sınırlaması oluyor. Fütüristik gösterge paneli etkileyici, kullanışlı ve modern, koltuk kumaşları birazcık sıradan. Arka zeminin düz olması geçişler için büyük avantaj. Sürüş dinamikleri konusunda otomobilin performansın yanı sıra konfora odaklandığını söylemek mümkün. CVT otomatik şanzıman vites geçişlerini hiç hissettirmeyecek bir şekilde çalışıyor.

 

Gelelim hybrid mantığına. Araç üzerinde 95 beygir gücünde 1.4 litrelik normal benzinli motor ve ilave olarak 20 beygir gücünde elektrikli bir motor yer alıyor. İlk çalıştırma, düşük hızla düz yol alışlarda elektrikli motoru devreye giriyor, dur kalk ve kırmızı ışıkta benzinli motoru tamamen stop ediyor. Eğimli yolda benzinli motordan şarj alan sistem sessizliği ile dikkat çekiyor. Aracın 100 km'de ortalama yakıt tüketimi 4,6 litre. Ancak bu değere ulaşmak için oldukça hassas kullanmak gerekiyor. 6 hava yastığı, ABS, ESP (VSA), 6'lı MP3-CD çalar, çift taraflı klima gibi lüks bir ekipman seviyesine sahip Civic Hybrid'in fiyatı 50 bin YTL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder