19 Ocak 2008 Cumartesi

TEMSA, Mısır'da 10 ayda fabrika yaptı


TEMSA, Mısır'da 10 ayda fabrika yaptı
Temsa 10 ayda Mısır'daki otobüs fabrikasını bitirip pilot üretime başladı.



19 Ocak 2008 13:24
Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, Temsa'nın 10 ayda Mısır'daki otobüs fabrikasını bitirip pilot üretime yavaş yavaş başladığını bildirdi.

Buldurgan, 2007 yılının değerlendirmesinin yapıldığı ve 2008 yılına ilişkin hedeflerin paylaşıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Temsa'nın geçen yıl ihracatını yüzde 11 oranında artırarak 178 milyon dolara çıkardığını belirterek, toplam 993 adet otobüs ve midibüs ihraç ettiklerini, cirolarının ise 1 milyar YTL olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Temsa'nın Avrupa'daki pazar payının yüzde 7 olduğunu, bunu 2008 yılında yüzde 10'a çıkarmayı planladıklarını, bayi ağlarına Fas, İspanya, Ürdün, Polonya, Makedonya ve Estonya olmak üzere 6 ülkenin katıldığını ifade eden Buldurgan, Temsa Europe NV'nin ise 1 Ocak 2007'de Belçika'da faaliyete geçtiğini kaydetti.

İngiltere, Romanya, İspanya ve Ürdün ofislerinin de eklenmesiyle 40 ülkede 43 bayiye ve 12 ofise ulaştıklarını belirten Buldurgan, Temsa'nın önemli bir başarıya imza atarak geçen yıl Busworld Shanghai'de Diamond ile "Asya'da Yılın En Lüks Otobüsü" ödülünü, Otobüs fuarı Kortrijk'de ise 2008 Yılının Otobüs Üreticisi ödülünü aldığını hatırlattı.

Geçen yılın son çeyreğinde Akbank işbirliği ile başlayan Temsa Finans uygulamasının satışlarını önemli derecede artırdığına işaret eden Buldurgan, hem ikinci el hem de sıfır araç alımında bankaya gitmeden satış noktasında kredi başvurusu yapılabildiğini anlattı.

Buldurgan, 2007 yılında toplam otobüs satışlarının yüzde 75'inin Temsa Finans sistemi ile gerçekleştiğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder