8 Şubat 2008 Cuma

2008'de virajı en hızlı dönen otomobil

2008'de virajı en hızlı dönen otomobil
Mercedes CLK Coupe modeli 2008'e hızlı bir giriş yaptı. Test sürüşlerinde de başarılı olan Mercedes CLK serisinin testlerdeki performansı mühendisleri bile şaşırtı. İşte 2008 CLK'nın test sürüşü...Video

MERCEDES CLK TESTE GİRDİ

2008'de virajı en hızlı dönen otomobil

08 Şubat 2008 16:37

 

Haber: Bilal Turhal

 2008 yılına hızlı bir giriş yapan Mercedes CLK serisi araçları teste girdi. Yol tutuştan fren kabiliyeti ve konfora kadar her türlü testten geçen Mercedes CLK serisi otolar  yeni yılda virajı savuralmadan dönen en hızlı oto olacağını ispatladı.  Test sürüşüne ait videoyu keyifle izleyip ve foto galerideki fotoğraflar sayesinde Mercedes CLK serisi hakkında biraz bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu seriyle ilgili biraz bilgi vermek gerekirse CLK-Serisi’nde sürüş keyfi dört silindirliyle başlar. CLK 200 KOMPRESSOR’de veya dizel olarak CLK 220 CDI’da (CLK 220 CDI sadece Coupé olarak temin edilebilir). CLK-Serisi’nin üst modelleri 8 silindirli yüksek performanslı tahrik aksamları ile donatılmıştır: Yeni CLK 500, 285 kW güç (388 PS) güç sunar ve daha sportif anlar için 354 kW (481 PS) gücündeki CLK 55 AMG tavsiye edilmektedir. Sürüş esnasında her koşulda çevre koruyucudurlar. Tüm motorlar EU4 egzoz sınır değerlerini yerine getirir ve ayrıca dizel modelleri standart olarak bir partikül filtresi ile donatılmıştır.

DIRECT CONTROL, CLK-Serisi’nde sürüş keyfinden sorumludur. Bu teknoloji paketi yürüyen aksam, şanzıman ve direksiyon arasında harmonik bir takım çalışması sağlar. Sonuç: Çevik hareket ve dinamik sürüş duygusu. Güvenlik için elektronik stabilite programı ESP de mevcuttur. ESP, kritik sürüş durumlarında aracı stabil duruma getirmenize yardımcı olur.

İsteğe bağlı olarak temin edilebilen entegre aktif viraj lambası olan Bi-Xenon farlar CLK-Serisi’nde karanlık virajlarda daha fazla güvenlik sağlar. Bu esnada ön farlar kısa far açıkken sürücünün manevra hareketlerini takip eder ve virajlarda yolu %90 oranında daha iyi aydınlatır.

Aktif viraj lambası paketine dönüş lambası entegre edilmiştir: 30 km/h’ye kadar olan hızlarda otomatik olarak virajın iç tarafındaki sis farları devreye alınır.

 Öncelikle yol olmak üzere her şeyin gözünüzün üzerinde olması amaçlanmıştır. CLK-Serisi’nin iç mekanı belirgin çizgileri ve asil dizaynıyla etkileyicidir. Örneğin, kaliteli ahşap veya mat alüminyum (donanım seçeneğine göre) gibi değerli malzemeler kullandık. Koltuklar sadece rahat değil aynı zamanda isteğe bağlı olarak temin edilebilen çakıl beji deri donanımda olduğu gibi göze de hitap ediyor. Kapılardaki ve armatürlerdeki sayısız süs parçaları gibi küçük detaylar bile hoş bir görünüme sahip. Bütün bu güzelliklerin içinde trafiği gözden kaçırmamanız için tasarımda fonksiyonellik ön planda tutulmuştur ve bunu kombine göstergeye bir bakışta fark edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder