4 Şubat 2008 Pazartesi

Toyota Prius en çok satılan hibdir


Toyota Prius en çok satılan hibdir

Dünyanın ilk seri üretilen hibrid aracı Toyota Prius toplam satışları 2007 sonu itibariyle 1 milyon adede yaklaştı ve 2007'nin de en çok satılan hibrid aracı oldu.

04 Şubat 2008 19:32
 
Toyota Prius en çok satılan hibdir

2007 yılında Hibrid teknolojisinin 10. yılını kutlayan Toyota, bugün dünyada 1 milyon 295 bin  adet hibrid araç satışıyla lider durumda yer alıyor.

Dünyanın ilk seri üretilen hibrid aracı Toyota Prius, 2007'nin de en çok satılan hibrid aracı oldu. Topluma örnek davranışları ile büyük beğeni kazanan dünya starlarının da tercih ettiği Toyota Prius, satış rakamlarında  2007 sonu itibariyle 1 milyon adede yaklaştı.  10 seneden beri satılan Toyota Prius ile dünyamıza 1.426.176 ton daha az karbondioksit (CO2)  salımı sağlanmış oldu.

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon'un Toyota'nın Hibrid liderliği hakkında yaptığı açıklamada ''Toyota, 2007 yılında Hibrid teknolojisinin 10. yılını kutladı. Toyota, bu teknolojinin öncüsü olmanın ve ileri görüşlülüğünün gururunu yaşıyor. Bundan 10 yıl önce Toyota, hibrid teknolojisini geliştirip seri üretime geçtiğinde,  herkes bu teknolojiye şüpheyle yaklaşmıştı. Ancak bugün önemli uluslar arası fuarlarda da gördüğümüz gibi diğer otomobil üreticileri de hibrid konsept araçlarını tanıtıp, çevreci araçlar üreteceklerini vurguluyor. Pek çok firma hibrid araçlar üretmek için henüz yeni yeni çalışmaya başlarken, Toyota bugün dünyada 1 milyon 295 bin adet hibrid araç satışıyla lider durumda yer alıyor. Gelecekte, piyasada bulunan tüm Toyota modellerinin hibrid versiyonlarının satılması hedefleniyor. Hibrid teknolojisinde öncü ve lider durumda bulunan Toyota, çevreye saygılı araçlar üretmek için sürekli yeni teknolojiler geliştiriyor'' diye belirtti. Orhon, konuşmasının devamında 'Yakın gelecekte doğaya saygılı araçların


daha da yaygınlaşacağını ifade eden Orhon, etkin yakıt tüketimi ve çevreci özelliklere sahip araç teknolojileri alanındaki çalışmaları nedeniyle Toyota'nın avantajlı olduğunu söyledi. Avrupa ve Amerika'da hibrid araçların teşvik edildiğini ve kullanımının arttığını belirten Orhon, Türkiye'de de hibrid teknolojili araçların yaygınlaşabilmesi için teşviklerin gerekli olduğunu vurguladı ve ayrıca Türkiye'de otomotiv ürünlerine uygulanan vergi mantığının CO2(karbondiyoksit) atıkları ve/veya yakıt sarfiyatına göre yeniden düzenlenmesinin çevre açısından çok önemli' olduğunu belirtti.


Toyota Prius

Dünyanın ilk seri üretim hibrid otomobili olan Toyota Prius, hem elektrikli hem de benzinli motoru aynı anda kullanıyor. İlk kez Toyota Prius'ta kullanılan yeni hibrid sistem, çığır açan Hybrid Synergy Drive® kavramına göre geliştirilen ilk sistem. Toyota'nın Hybrid Synergy Drive® teknolojisinin kullanıldığı yeni Prius, yüksek performans, düşük yakıt tüketimi, çevre duyarlılığı ve şık tasarımı bir arada sunuyor.  Alman otomobil kulübü ADAC tarafından yapılan ADAC ECO Test'inde 2004 ve 2005 yıllarında birinci seçilen Toyota Prius, karbondioksit (CO2) ve diğer emisyon ölçümlerinde en düşük değeri alarak çevre dostu olduğunu bir kez daha tescilledi.  "2007 yılının en iyi motorları ödülleri" kapsamında da Toyota Prius "En İyi Yakıt Ekonomisi Sağlayan Motor" seçildi. İngiltere'de 2007 yılında J.D.Power tarafından yapılan Müşteri Memnuniyeti araştırması sonucunda Toyota Prius 1 numara seçilmiştir. Amerika'da ise özellikle hibrid otomobil Prius'un bilinirliği çok yüksek, bu otomobili satın alanlar arasında fan klüpler oluşturuluyor. Bu teknolojiyle hem çevreye olan duyarlılıklarını göstermek hem de insanları çevre dostu olmaya teşvik etmek isteyen Hollywood yıldızları da topluma örnek teşkil ederek tercihlerini Prius'tan yana kullanıyorlar.
Toyota, süreklilik prensibi doğrultusunda, hibrid sistem ile beraber çalışan alternatif yakıt türleri ve yakıt tüketimini düşüren teknolojiler üzerine de  çalışmalarını da aralıksız sürdüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder