17 Şubat 2008 Pazar

Teknolojik dahi yollarda !


Teknolojik dahi yollarda !
Nissan'ın yeni araca Nissan X-Trail 4x4'ünü tanıttı.



16 Şubat 2008 16:13
Nissan' ın 4x4 araçlarını diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerin başında teknolojisi ve sağlamlığının yanında, güvenli ve konforlu sürüşü geliyor. Nissan'ın 4x4 tecrübesi, araçların her ortam ve şartta hareket kabiliyeti sağlaması ve aynı zamanda konfordan ödün vermemesi, müşterilerin Nissan'ı tercih etmesinde itici güç oluşturuyor.

Nissan, Yeni X-Trail'de teknolojisini doruk noktaya taşıyarak, " Teknolojik Dahi" ünvanını hak edecek bir araç tasarladı.

4 çeker teknolojisinde söz sahibi bir marka olan Nissan, Yeni Nissan X-Trail'de, kendisinin geliştirdiği ALL MODE 4x4i sistemini kullanarak, sürücüsünü her türlü iklim şartlarına ve yol durumuna karşı hazırlıklı hale getiriyor. Bu sistem bir taraftan en ileri elektronik sistemlerle rahat ve güvenli bir sürüş sağlarken, diğer taraftan çekiş kontrolünün bütün gereksinimlerini karşılıyor. Klasik dört çekerlerin aksine ALL MODE 4x4i'de; sensörler sayesinde merkezi bilgisayara anlık durumlarla ilgili bilgiler aktarılıyor ve sistem problem ortaya çıkmadan, yol tutuşun azalacağını öngörüyor. Ön ve arka tekerlekler arasındaki ideal güç dağılımını, ileri elektronik sistemleri kullanarak yapıyor. Tekerleklere iletilen motor gücü, yola en iyi tutunan tekerleğe anında aktarılarak, doğabilecek güç kaybı önleniyor.

ALL MODE 4x4i, normal koşullar altında, önden çekişli 2 çeker modunda çalışarak enerji kayıplarını azaltıyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Bunun dışındaki elektronik sistemler sürücüye dik tırmanış ve inişlerde yardımcı oluyor.

Tepe İniş Kontrol Sistemi; iniş hızını 7 km ile sınırlandırarak, fren yapmadan rampa aşağı güvenli bir şekilde inilmesini sağladığı için, frenlemeden kaynaklanabilecek kayma riskini ortadan kaldırıyor. %10'dan daha dik rampalarda otomatik olarak devreye giren Tepe Çıkış Destek Sistemi ise, Yeni Nissan X-Trail'in rampada geriye kaymasını önleyerek, rahat ve güvenli bir şekilde tepeye çıkmayı sağlıyor.

Yeni Nissan X-Trail, rampalar, virajlar ve zorlu arazi koşullarını geride bırakıp, şehre giriş yaptığında, rahat koltuklar, yüksek kalitede iç malzeme, kullanışlı düğmeler geniş ve estetik iç mekanı ile bir binek otomobilin konforunu sunuyor.

Piyasadaki birçok rakibi, bombeli ve yuvarlak hatları tercih ederken Nissan, dış tasarımda köşelere güvenmeye devam ediyor. 4.63 metrelik boyu ile, öncüsünden 17.5 cm daha uzun olan Yeni X-Trail, 1773 litrelik yükleme alanı sayesinde sınıfındaki en yüksek bagaj hacmini sağlıyor.

2.0 lt dizel ve 2.0 lt benzinli versiyonlarında otomatik vitesli olarak satışa sunulan Yeni Nissan X-Trail'de, ABS, EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı), ESP (Elektronik Denge Programı), Brake Assist, sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları, elektronik çekiş kontrol sistemi, tepe iniş ve tepe çıkış kontrol sistemleri gibi aktif ve pasif güvenlik ekipmanları sayesinde güvenliği maksimum düzeyde sağlıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder