15 Şubat 2008 Cuma

Yeni Hyundai için geri sayım


Yeni Hyundai için geri sayım
Hyundai yeni aracı HED-5'i tanıtmak için geri sayıma başladı.



14 Şubat 2008 14:25
Hyundai, otomotiv sektöründe "devrim yaratacak" materyaller ve üretim teknikleri kullanılarak hazırlandığı belirtilen MPV segmentindeki yeni modeli HED-5'i, Cenevre Otomobil Fuarında tanıtmaya hazırlanıyor.

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 6-16 Mart tarihleri arasında 78'inci kez düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarında, Hyundai standının en önemli modellerinden biri olan ve HED-5 ismi verilen yeni konsept aracın, çok yönlü kullanıma imkan tanıyan özellikleri ve düşük yakıt tüketimiyle tüm dikkatleri üzerinde toplayacağı belirtildi.



6 kişilik oturma kapasitesine sahip MPV'nin, özellikle tasarım anlamında seri üretim versiyonunda kullanılacak çizgilere sahip olması ve çok büyük değişiklikler yapılmadan üretime alınmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi: "Otomotiv sektöründe devrim yaratacak materyaller ve üretim teknikleri kullanılarak hazırlanan HED-5 için, Recaro, Bayer ve LG gibi dünya çapındaki firmalarla çalışıldı.

Recaro'nun bu araç için özel tip koltuklar hazırladığı, Bayer'in çevre dostu hammaddeler kullanarak materyalleri oluşturduğu ve LG'nin son teknoloji ürünü LCD ekranların ve diğer cihazların gelişimine katkıda bulunduğu belirtiliyor."



ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİSİNDEKİ GELİŞME

Hyundai'nin çevre dostu çalışmalarıyla her zaman otomotiv sektöründe öncülük yaptığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarında yine en son teknolojik gelişimini sergileyecek. Karbondioksit emisyonlarının nasıl en iyi şekilde düşürülebildiğini göstermek amacıyla Hyundai, seri üretimi yapılan güncel modellerinde bu yeni teknolojisini tanıtacak.

Hyundai modellerinin her zamanki gibi rekabetçi fiyatlarını artırmadan ve performanslarını düşürmeyip sürüş keyfini de köreltmeden uygulanacak bu son teknoloji sayesinde, emisyon salınımlarının yüzde 29 gibi ciddi bir oranda azaltılması hedefleniyor. Seri üretime yakın olan bu teknolojik çalışmanın, çevre dostu özelliğinin yanı sıra araçların yakıt tüketimlerinde de önemli oranlarda avantaj sağlayacağı belirtiliyor."

Açıklamada ayrıca, Cenevre Otomobil Fuarındaki stantta Hyundai'nin çeşitli yenilikler yapılan modelleri ve ürün yelpazesinde yer alan diğer 2008 model araçlarının da ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder