17 Şubat 2008 Pazar

Bir dünya harikası, Nokia S60...

Bir dünya harikası, Nokia S60...

Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2008 etkinliğinde LG Electronics, Nokia ve Samsung, cihaz portföylerini ve İnternet deneyimlerini geliştirmek amacıyla S60 3. sürüm tabanlı altı yeni cihaz tanıttı.

S60 Touch'ın TANITIM FİLMİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Nokia tarafından geliştirilen S60 yazılımı; LG Electronics, Nokia ve Samsung'un da aralarında bulunduğu dünyanın lider cep telefonu üreticileri tarafından kullanılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyor: 'Kullanıcıların, İnternet deneyimlerine yönelik talepleri her geçen gün artıyor. Çok çeşitli segmentlerdeki cihazlarda, Symbian işletim sistemi tabanlı S60 kullanılıyor. Lider üreticiler tarafından yeni S60 cihazlarının tanıtılmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. S60 stratejimiz doğrultusunda, kullanıcılara sadeliğin yanı sıra, mobil cihazları ile yaşamlarına gerçek değer katma olanağı veren en iyi deneyimleri sunmayı amaçlıyoruz.

Etkinlikte tanıtılan cihazlardan LG-KT610, HSDPA (Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme)* ve GPS navigasyon özellikleri sunuyor. Nokia N96, Nokia N78, Nokia 6220 classic ve Nokia 6210 Navigator ise yaya navigasyonundan etiketlemeye (geotagging), film izlemeden video ve fotoğraf paylaşımına kadar farklı yer tabanlı deneyimler ve multimedya deneyimleri sunuyor. 5 megapiksel kamerası, HSDPA* ve Wi-Fi* özelliği ile Samsung G810, kullanıcılara multimedya işlevlerinden daha yüksek veri indirme hızlarında faydalanma olanağı sunuyor. Bu cihazlarla birlikte, S60 cihazlarının sayısı 73'e yükseldi. 2008'in sonuna kadar, üçte biri S60 3. sürüm olmak üzere 150 milyonu aşkın S60 cihazı sevk edilmiş olacak.

Ayrıca Nokia yetkilileri şunları da ifade ediyor: 'Nokia, smartphone ve multimedya bilgisayarları alanında dünya çapında lider konumda bulunuyor. S60, bize ürün portföyümüzü ve İnternet servislerimizdeki yenilikleri daha da geliştirme olanağı sunuyor. Bu yeni ürünlerimiz, İnternet servislerinin kullanımını artıracak, kullanıcıların mobil operatörlerin sunduğu hizmetlerden ve diğer İnternet hizmetlerinden kolaylıkla yararlanmalarını sağlayacak.'

Bugüne kadar diğer platformlara göre daha fazla sayıda S60 tabanlı smartphone sevk edildi. Kullanıcılara İnternet ve İnternet servislerine erişme ve bu servislerden yararlanma olanağı sunan S60, faklı segmentlere ve farklı kullanıcı gruplarının gereksinimlerine yönelik cihazlarla en geniş ürün portföyünü kapsıyor. Canalys verilerine göre (Ocak 2008) S60, 2007'nin 4. çeyreğinde global tümleşik cihaz yazılımı alanında elde ettiği yüzde 53'ü aşan pazar payı ile açık ara lider konumda bulunuyor.

Ayrıca S60 sayesinde, çok çeşitli S60 cihazlarında yeni hizmetler sunabilmek amacıyla belli başlı operatörlerle yürütülen işbirliği faaliyetleri de güçleniyor. Nokia, portföyündeki S60 cihazlarına yönelik uygulamaları geliştirmek amacıyla Telefónica Spain ile yazılım alanında işbirliği yapacağını açıkladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Telefónica Spain yetkilileri şunları ifade ediyor: 'Telefónica olarak, kullanıcılara kullanım kolaylığı ve uygulama çeşitliliği sunmayı ve güçlü marka imajımızı desteklemek için farklılaşmayı hedefliyoruz. S60, bu amaca ulaşmamızı sağlayacak en iyi olanakları sunuyor. S60'a katkıda bulunan diğer şirketlerle birlikte yeniliklere ve örnek hizmetlere öncülük edebiliyoruz.'

Nokia, daha önce Orange'ın cihaz portföyündeki S60 cihazlarının rolünü güçlendirmek ve kişiselleştirmeyi kolaylaştırmak amacıyla Orange ile işbirliği yapacağını açıkladı. Bu işbirliğinde herşey yolunda gidiyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Orange yetkilileri şunları ifade ediyor: 'S60, servislerimizi geliştirebilmemiz ve pazarda yeniliklere imza atabilmemiz için ideal bir platform oluşturuyor. Bu ortaklığın, bize rekabet avantajı sağlayacağına inanıyoruz.'

S60, entegre widget desteği içeren ilk mobil yazılım platformu. Widget'ler kişisel cihaz üzerinde kişisel Web deneyimi sunduğundan mobil deneyimi zenginleştiriyor. Tanıtılan cihazlar, S60 Web çalışma süresi uygulama geliştirme çerçevesi ile sunulan widget desteği de içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder