15 Şubat 2008 Cuma

Internet Explorer alternatifleri neler ?

Internet Explorer alternatifleri neler ?
Web tarayıcısı olarat aklınıza sadece Internet Explorer gelmesin işte diğerleri..



15 Şubat 2008 09:07

Mozilla Firefox



Güvenli sörf yapmak için hiçbir şeyden vazgeçmek istemiyorsanız, FireFox tam size göre. Eğer eklentilerin rahatlığına, pratikliğine ve işlevselliğinin ne kadar hayatı kolaylaştırıcı olduğunu görmek istiyorsanız kesinlikle FireFox kullanın.


Opera


Opera'nın Windows işletim sistemleri için tasarlanmış bu son sürümü güvenli bir sörf olanağı sağlıyor.
Internet Explorer'dan canı sıkılan ya da güvenilirliğini inancını kaybetmiş kullanıcılar için bir alternatif olarak ortaya çıkan yazılım sayesine internet üzerinde hızlı ve güvenli bir şekilde sörf yapmanız mümkün. Opera yazılım şirketinin ücretsiz bir yazılımı olan Opera Browser ile masa üstünüze değişik gadget'lar ekleyerek daha çok verim alabilirsiniz, mesela küçük bir BitTorrent aracı sayesinde tüm linklerini indirme şansına sahip olursunuz. Programın yeni sürümü internet üzerinden bulaşabilecek zararlı yazılımlara karşı çok daha etkili.


Internet Explorer 7



Fazla söze gerek yok. En popüler web tarayıcısı, belki de hakkında en fazla şikayet gelen tarayıcı. Hala terfi etmediyseniz
Avant Browser
Internet Explorer'dan sıkılanlar, daha gelişmiş özellikler isteyenler için Avant Browser ideal
Internet Explorer'dan sıkılanlar, daha gelişmiş özellikler isteyenler için Avant Browser ideal. Ufak boyutuna ve ücretsiz olmasına rağmen güzel bir program. Popup önleyici, tek sayfada birçok sayfa açılması, tam ekran gibi birçok özelliği ile birçok benzeri paralı programlarla aynı özelliklere ve daha fazlasına sahip bu program artık Türkçe'yi de destekliyor.



Safari



Her Apple Macintosh ile beraber gelen Safari web tarayıcısı artık Windows tabanlı PC'lerde de kullanılabiliyor.
Maxthon Browser
Bu araç ile surf yapmak cok kolay ve hızlı. Pencereler sekmeler halinde açılıyor. Farenizin sağ tuşuna basılı tutarak sağa, sola ve diğer yönlere hareket ettirdiginizde ileri, geri, yenile gibi işlemleri kısayoldan yapabilirsiniz. Gelişmiş sürükle bırak sistemi sayasinde verileri bir yerden diğerine kolayca aktarabilirsiniz. Diğer tarayıcılara göre çok daha hızlı surf yapabilirsiniz. Yanlışlıkla kapattığınız sayfaları "Geri Al" butonu ile kolayca geri getirebilirsiniz. Maxthon 2.0, RSS 0.9/1.0/2.0 ve Atom 0.3/1.0 Feeds desteği sunar. 19 farklı dil seçeneği ile bir çok ülkede kullanılır. Eski versiyonunda olduğu gibi farklı kaplamaları(skin) da mevcut. Kullandıkça ne kadar çok özelliği olduğunu ve sağladığı kolaylıkları keşfedeceksiniz.



Spacetime 3D



SpaceTime bir 3D Internet tarayıcıdır. SpaceTime ile internet tarayıcı pencerelerini 3D objeler gibi hareket ettirebilirsiniz.


Flock



Flock, Firefox benzeri ücretsiz bir tarayıcıdır.
Flock'ta sık kullandığınız sayfaları, videoları, haber kaynaklarını aynı sayfada görebilirsiniz. Beğendiğiniz fotoğrafları sürükle-bırakla günlüğünüze ekleyebilirsiniz. Web eposta adresinizi kullanırken resimleri doğrudan sayfaya ekleyebilirsiniz. Web sayfalarında beğendiğiniz resimi günlüğünüze kolayca ekleyebilirsiniz. Aynı anda bir çok fotoğrafı siteye (flickr vb.) yükleyebilirsiniz. İşinizi kolaylaştıracak bir tarayıcı.


Wyzo



En favori ve en ünlü sitelere bu tarayıcı sayesinde çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu tarayıcı sayesinde web ile torrent'i aynı pencere üzerinden kontrol edebileceksiniz. Tarayıcı sizin internette güvenli bir şekilde tedirgin olmadan gezmenize olanak sağlıyor. Tarayıcı Firefox çekirdeği ile üretilmiştir. İnternette hızlı ve eğlenceli dakikalar sizi bekliyor.
Greenbrowser



GreenBrowser, İnternet Explorer yapısı üzerine kurulmuş, çok pencereli ve daha birçok önemli özellik içeren bir tarayıcıdır. GreenBrowser son derece düzenli bir dizayna sahip. Microsoft Internet Explorer üzerine kurulmuş ve IE'nin temel fonksiyonlarını içeriyor. Önceden tanımlanmış mouse hareketleriyle özel komutlar oluşturulabilmesi, GreenBrowser'ı diğerlerinden ayırıyor. Ayrıca GreenBrowser, bir reklam önleyicisiyle geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder