4 Şubat 2008 Pazartesi

Intel yeşil enerjide birinci


Intel yeşil enerjide birinci
Intel yeşil enerji kullanımında bir numara oldu...



04 Şubat 2008 14:01
ABD Çevre Koruma Ajansı EPA'ya göre Intel, yıllık 1,3 milyar kilovatsaatin üzerinde yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş enerji satın alımı ile ABD birincisi oldu.

Intel'den yapılan açıklamada, EPA'nın Yeşil Enerji İş Ortakları listesinin başında yer alan şirketin, yenilenebilir enerji pazarında büyümeyi teşvik ederken, verimliliği de artırma çabasında olduğu, ayrıca Intel'in, rekor düzeydeki satın alımının, çevreci enerji pazarını hareketlendirdiği, bu hareketlenmenin de üretim kapasitesini arttırarak üretim maliyetlerinin düşmesine katkı sağlayacağını umut ettiği aktarıldı.

Intel'in, söz konusu enerji harcamasıyla hem EPA'nın son Yeşil Enerji İş Ortakları listesinde ilk 25'e, hem de Fortune 500'ün Yeşil Enerji İş Ortakları listesinin ilk sırasına yerleştiği bildirildi.

Açıklamaya göre, EPA'nın Yeşil Enerji İş Ortaklığı programı, gönüllü yeşil enerji satın alımını teşvik ederek, klasik yöntemlerle üretilen elektrik kullanımının çevreye olan etkisini azaltmayı hedefliyor.

EPA yöneticisi Stephen L. Johnson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "EPA olarak, yeşil enerji satın alma yoluyla çevre korumaya katkıda bulunan Fortune 500 iş ortaklarımızı tebrik ediyoruz. Intel, gönüllü olarak yenilenebilir enerji kullanımına geçmesiyle, yeşile geçmek için işaret beklemenize gerek olmadığını da gösterdi" dedi.

Gelecek yıl Kopenhag'daki BM Çevre Zirvesinde etkin bir küresel iklim anlaşması gerçekleştirmeye çalışan liderlerin oluşturduğu küresel bir grup olan Kopenhag İklim Konseyi'nin de üyeleri arasında bulunan Intel Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Paul Otellini de, transistör üretmekten mikro işlemcileri tasarlamaya ve fabrikaları çalıştırmaya kadar yaptıkları her işte, çevreyi ve enerji tasarrufunu gözeten davranışlarının uzun bir geçmişi olduğunu kaydetti.

Verilen bilgiye göre, yenilenebilir enerji pazarının "parası" konumundaki Yenilenebilir Enerji Sertifikaları (REC) çevre açısından güvenilir ve somut yararları nedeniyle yaygın biçimde kabul görüyor.

EPA, Intel'in satın aldığı REC'lerin çevreye etkisinin 185.000 yolcu kapasitelik araç miktarının trafikten çekilmesine veya ABD'deki tüketimi ortalama düzeyde olan 130.000 evin elektrik kullanımına eşit olduğunu tahmin ediyor.

Geliştirdiği teknolojilerle tüm endüstrinin yeni teknolojiler geliştirmesine liderlik eden Intel, çevre açısından daha iyi olan, daha hızlı ve daha enerji tasarruflu teknolojiler geliştirme vizyonuyla ilerliyor.

Intel'in kısa süre önce duyurduğu Penryn ürün ailesi ile birlikte çevreye zarar veren kurşun ve halojen malzeme kullanımı 2008'de ortadan kalkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder