21 Şubat 2008 Perşembe

Nokia yeni modelle GSM'i sarsacak


Nokia yeni modelle GSM'i sarsacak



Cep telefonu piyasasının en son haberi, Nokia'nın ilk Wimax telefonunu çıkardığı yönündeki webde yayılan dedikodular ve N830 olduğu iddia edilen bu fotoğraf...İşte ürünün adı bile yokken webdeki N830...

21 Şubat 2008 12:54

Nokia yeni modelle GSM'i sarsacak

Haber: Bilal Turhal

Nokia'nın en gelişmiş ve internette de sörf yapabilen telefonu N800 ve N810'a benzeyen N830 hakkında resmi bir açıklama ise gelmedi. Cep telefonu piyasasının en ünlü online satış mağazası olan Best Buy's'da Nokia N830 olduğu iddia edilen bir fotoğraf bulunuyor.

Nokia, kendini Wimax teknolojiye hazırlıyor. Wimax, mevcut GSM teknolojilerini bitirmeye aday bir teknoloji… Wimax ile görüntülü cep telefonu görüşmelerinin yanı sıra, televizyon, radyo, geniş bant kablosuz internet gibi bir çok hizmet aynı hat üzerinden baz istasyonlarına ihtiyaç duyulmadan alınabiliyor.

Dünyada çok az bölgede henüz test aşamasında olan Wimax'ın dünyada standart bir iletişim ağı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. GSM'in sonunu getirecek Wimax'ın ayak sesleri telefon üreticilerini de endişelendiriyor. Noika gibi dev firmalar Wimax'a uyumlu telefonlar çıkartmanın yollarını arıyor.

İŞTE NOKİA'NIN YENİ TELEFONUNDAN İLK GÖRÜNTÜLER

www.Rotahaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder