12 Şubat 2008 Salı

Artık kaybolmayacağız !

Artık kaybolmayacağız !
Blaupunkt sade ve şık tasarımla yeni navigasyonunu piyasaya çıkardı.



12 Şubat 2008 16:53
Avrupa'nın lider navigasyon sistemleri üreticisi Blaupunkt'un sade ve şık tasarımlı yeni TravelPilot Lucca 3.3 navigasyon cihazında Türkiye'nin 42 yerleşim merkezinin sokak detaylarının yanı sıra Avrupa'daki tüm karayolları ve 20 Doğu Avrupa ülkesinin detaylı haritaları bulunuyor.

Blaupunkt'un yeni navigasyon cihazı TravelPilot Lucca 3.3, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin 42 yerleşim merkezinin sokak detayları dahil haritası ile kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Bunun yanı sıra cihaz, tüm il merkezlerine ulaşımın sağlanabilmesi için güncel Türkiye kararyolları haritasını da hafızasında bulunduruyor.

TravelPilot Lucca 3.3 ile Türkiye'nin haricinde Avrupa ülkelerinde de yön bulunabiliyor. Tüm Avrupa karayollarının yüklü olduğu cihaz, Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Karadağ, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan'ın haritaları da yüklenmiş olarak satılıyor.

Yeni işletim sistemi ile haritalara hızlı ve kolay erişim

Windows CE 5.0 işletim sistemi üzerinden çalışan Lucca 3.3 "Centrality Atlas II" 300 MHz hızında çift çekirdekli işlemciye sahip. Taşınabilir ve masaüstü bilgisayarlarda da kullanılmaya başlanan çift çekirdekli işlemci teknolojisi Lucca 3.3'ün çok daha hızlı ve az enerji harcayarak çalışmasını sağlıyor. Menüler arasında gezinmek ve rota hesaplama işlemleri hızlıca yapılabiliyor.

Lucca 3.3'te rota hesaplaması kullanıcıların belirledikleri farklı özelliklere göre yapılabiliyor. İki nokta arasındaki en hızlı ya da en kısa rotanın hesaplanabilmesinin yanında; ücretli yollar, feribotlar, otoyollar gibi yol alternatiflerinin rotaya dahil edilmesi veya edilmemesi kullanıcıların tercihlerine göre ayarlanabiliyor.

Gece gündüz ışık ayarı ile kullanıcı dostu

Kullanıcılar görsel yönlendirmeleri iki ve üç boyutlu olarak görebiliyor, ayrıca gündüz ve gece araç içindeki ışık miktarı farklı olduğu için haritalar gündüz ve gece modu olarak iki farklı renk kombinasyonu arasından seçilebiliyor. Yönlendirmenin daha kolay hale gelmesi ve sapılacak sokak veya kavşakların kaçırılmaması için yapılacak dönüşe belirli bir mesafe kala Lucca haritayı büyüterek kullanıcıların hata yapmasını engelliyor. Hata yapılması durumunda ise kullanıcıların girilen hedefe ulaşabilmeleri için yeni rota birkaç saniye içinde tekrar hazırlanarak yönlendirme kesintiye uğramadan devam ediyor.

Kişisel hedef noktaları ekleyebilme özelliği

Cihaz, uluslararası standartlarda üretilmiş Türkiye haritası üzerinde yaklaşık 140.000 adet özel hedef noktası işlenmiş halde sunuluyor. Böylece benzin istasyonu, hastane, eczane gibi özel noktalara da yerleşim birimi bazında arama yapılıp yönlendirme sağlanabiliyor. Kullanıcılar kendileri de harita üzerine özel hedef eklemesi yapabiliyor. Sürücülerin araç kullanırken dikkatlerinin dağılmaması için Türkiye'ye özel hazırlanmış sesli yönlendirme de ürün paketine dahil. Ayrıca isteğe bağlı olarak, sesli yönlendirmeler ve tüm menüler 17 farklı dil arasından da seçilebiliyor.

TravelPilot Lucca 3.3'ün navigasyon özelliklerinin yanında SD/MMC hafıza kartı ile resim görüntülenmesi ve navigasyon sırasında müzik dosyalarının da dinlenebilmesi mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder